Week van Gebed met tien kerken

Week van Gebed in de Dorpskerk (foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Van zondag 15 tot en met donderdag 19 januari zetten tien verschillende kerken hun deuren open voor de Week van Gebed. Het thema is ‘Doe goed, zoek recht’. Het is voor de eerste keer dat zoveel Aalsmeerse en Kudelstaartse kerken samen bij deze jaarlijkse gebedsweek betrokken zijn.

Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden bij deze gebedsweek betrokken. De kerken die in Aalsmeer en Kudelstaart gezamenlijk de schouders onder de organisatie zetten, hebben niet alle tien de deuren open staan; sommige kerken organiseren in twee- of drietallen een avond waarbij er elke keer een gemeente als gastheer dient.

Start in Karmelkerk
De week begint komende zondag om 9:30 uur met een oecumenische viering in de Karmelkerk. Daarbij staat de
 eenheid van christenen centraal. Het thema voor deze dienst is: ‘Het goede leren doen’. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Karmelkoor. De viering wordt live gestreamd en is te volgen via deze link.

Korte diensten
Vervolgens zijn er in de dagen hierna korte gebedsdiensten die wisselend worden gehouden in verschillende kerken. Zondag 15 januari in de Dorpskerk, maandag 16 januari in de Open Hof Kerk, dinsdag 17 januari in De Spil, woensdag 18 januari in de Lijnbaankerk, donderdag 19 januari in de Oosterkerk. Alle bijeenkomsten beginnen om 20:00 uur.

De jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid wordt georganiseerd door MissieNederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN).

Zie onze agenda voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin