Wandeling brengt schaduwkant aan het licht

Onze fotograaf Jaap Maars trok gisteren zijn stoute schoenen aan voor een flinke wandeling door Aalsmeer. Beginnend in Oost, waar hij resideert, trok hij via Hogedijk, langs de Middenweg naar Zuid. Maar liefst vier uur trok hij ervoor uit. Deels om te genieten van de buitenlucht, deels om te zien wat er zoal de moeite waard was om te schieten.
 
Nu is het bij veel fotografen een aangeboren tik om ‘schoonheid’ te zien in verval. Panden die teloor gaan, opmerkelijk afval aan de kant van de weg, een gezonken schip. Dat soort dingen trekt de aandacht en roept er om vastgelegd te worden. Jaap hoorde deze roepstem en klikte er gisteren lustig op los.
 
Straatje
Veel is mooi in Aalsmeer. Maar veel kan ook beter. Te beginnen bij de burger die best zijn straatje schoon kan vegen en zijn troep op kan ruimen. Aan de andere kant lijkt er van hoger hand veel gedoogd te worden waardoor het van kwaad tot erger gaat.
 
Grote kans
Jaaps fotosafari stopte bij het voormalige Proefstation in de Mendelstraat maar had best nog verder kunnen gaan. Grote kans dat hij dat binnenkort gaat doen. Als ‘pensionado’ maakt hij daar graag tijd voor vrij.
 
Foto: gezonken schip langs de Hogedijk. Foto’s Jaap Maars (zie ook de gallery)

2 reacties

  1. Lekker struinen Jaap. Vooral niets opruimen! Ik waande mij in de vijftiger jaren op de hoge dijk al in de tijd van Dik Trom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel