Vuilniszakken AB voor B&W voor ‘lijken in kast’

Burgemeester Jobke Vonk is vóór ludieke acties. “Ik vind het bijzonder leuk als ze er zijn.” Dat liet ze zich tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week donderdag ontvallen na zo'n actie van Aalsmeerse Belangen. De fractie deelde vuilniszakken uit aan Vonk en de drie wethouders.

AB pakte daarmee de draad weer op die ze vorig jaar welbewust had losgelaten. Bij de begrotingsdebatten eind 2012 had de fractie van het traditionele cadeau voor B&W afgezien vanwege de bezuinigingen.

Speldenprik
Ditmaal was het weer tijd om, zoals woordvoerder René Martijn het aangaf, “een speldenprik” uit te delen. “Waarom nu wel? Het is de laatste begroting van het college vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen is het nog maar de vraag of de samenstelling hetzelfde is. Dat zouden we als AB kunnen hopen, maar je weet het nooit,” zei Martijn.

Welke partijen ook wethouders leveren in een nieuw college van B&W, ze komen volgens het AB-raadslid steevast met het oude liedje. “We horen niets anders dan dat ze het eerste jaar moeten puinruimen of dat ze eerst de lijken uit de kast moeten halen. Dít college moet een voorbeeld geven om dat niet doen.”

Kleintje voor Vonk
Martijn bedoelde dat de burgemeester en de wethouders kunnen verhinderen dat er na de verkiezingen weer lijken uit de kast komen. Voor die preventieve klus ontvingen ze afvalzakken. Vonk kreeg “een kleintje, want u zit nog niet zo lang”, zo stelde de AB'er.

Zijn opdracht was helder. “Daar kunnen ze vuil en lijken in deponeren en die op een goede manier zo snel mogelijk afvoeren.” Dan kan de nieuwe wethoudersclub straks met een schone lei beginnen.

B&W recyclen
De actie inspireerde Robert van Rijn, fractievoorzitter van de enige oppositiepartij VVD, tot een tip voor een alternatief presentje. “Je zou ook kunnen denken aan een container van Henk van der Schaft, om al die lijken in te doen. We hebben zelfs bij ons recente werkbezoek aan dat bedrijf begrepen dat Henk ook colleges recycled.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel