Vrouwendag groots en veelzijdig aangepakt

Door: redactie. Ruim dertig betrokken partijen waren deze editie van Internationale Vrouwendag door organisatoren Participe Amstelland en Vrouwencirkel Aalsmeer en Kudelstaart samengebracht. Onder de noemer ‘Festival van Nieuwe Verbindingen’ deed het evenement in het Parochiehuis zijn naam eer aan.

Tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds was er vrijdag 8 maart van alles te beleven in zowel de grote zaal van het Parochiehuis als het ernaast gelegen café Bacchus. Met workshops, demonstraties, lezingen en optredens kon er met recht over een festival worden gesproken. Naast veel feestelijke onderdelen werden serieuze onderwerpen zoals de dood en seksuele uitbuiting niet geschuwd.

Positieve reacties
Participe noemt de opkomst overweldigend. “Maar liefst 230 bezoekers hebben we geteld. Jong en oud, en met heel diverse achtergronden. En met dit aantal hebben we het nog niet over de tientallen aanwezigen van de organisatie,” aldus Margit Rechtuijt namens Participe die veel positieve reacties over het festival heeft ontvangen, “we hebben in betrekkelijk korte tijd, met beperkte middelen en mensen een sociaal vrouwenevent neergezet en daarmee een mooie basis gelegd om dit uit te laten groeien tot één van de vaste Aalsmeerse pijlers.”

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van TVK) 

 

2 reacties

  1. Ja het was heel fijn om er bij aanwezig geweest te zijn.
    Ik heb super leuke vrouwen gesproken en het festival is dat mij betreft zéker voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel