Voorbereidingen Ride for the Roses van start

Een op de drie mensen krijgt kanker. Een cijfer waar je van schrikt. Door onderzoek worden er spectaculaire resultaten behaald, maar daar is veel geld voor nodig. En dat is het doel van de Ride for the Roses. Het grote  wielren- en fietsevenement haalt geld op voor kankerbestrijding.

En Aalsmeer gaat hier haar steentje aan bijdragen. Of eigenlijk steen, want de 18e editie van de Ride for the Roses komt op 6 september naar Aalsmeer. Veel lokale vrijwilligers gaan zich inzetten om dit grote evenement tot een succes te maken en gisteravond was de interne kick-off.

Trots op vrijwilligers
In The Club van Crown Business Studio’s waren zo’n zestig vrijwilligers en sponsors bijeengekomen voor een onderlinge kennismaking. De lokale projectleider Albert Vuil was gastheer van de avond en legde iedereen uit hoe de organisatie in elkaar zit. Zo is er een stuurgroep, verantwoordelijk voor beleidsmatige zaken, een projectgroep die zich inzet voor de voorbereiding, afstemming en voortgang en er zijn werkgroepen die het operationele deel voor hun rekening nemen.

Vuil, die in zijn directe omgeving te maken heeft gehad met de ziekte, is trots dat er zoveel mensen hun tijd, kennis, ervaring, diensten en geld inzetten in de strijd tegen kanker. “Over een half jaar gaan er meer dan 10.000 deelnemers fietsen voor de kankerbestrijding. Het lijkt nog ver weg, maar er moet veel werk verzet gaan worden. Het evenement moet bekendheid krijgen, deelnemers en sponsors geworven, de routes moeten definitief gemaakt worden, vergunningen geregeld en nog meer. Er moet veel geregeld worden en dat gaan we met z’n allen doen.”

Handen uit de mouwen
Op de kick-off bijeenkomst stak burgemeester Jobke Vonk de vrijwilligers een hart onder de riem. Ze begon met een persoonlijk verhaal en vertelde dat ze een 'desdochter' is. Ze heeft haar moeder op 58-jarige leeftijd verloren en haar vader had darmkanker.

“Ik realiseer me des te meer hoe belangrijk de Ride for the Roses is en ben er trots op dat Aalsmeer voor de tweede keer gastgemeente is. Ik ben blij dat jullie bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken, want in dit soort grote evenementen zit vaak uren werk. Nog 27 weken min één dag, maar zonder jullie goede ideeën, enthousiasme en inzet is er geen Ride for the Roses.”

Stuurgroep en projectgroep
Tijdens de avond werden de vrijwilligers van de stuurgroep, projectgroep en werkgroepen voorgesteld. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de besluitvorming en komt in actie bij eventuele calamiteiten. Wethouder economische zaken Ad Verburg is voorzitter en burgemeester Jobke Vonk vice-voorzitter. Verder nemen deel aan deze groep projectleider Albert Vuil, Ineke Veenstra vanuit FloraHolland, Fred Doeleman vanuit Stichting Ride for the Roses, Gert-Jan Pruin namens Sciandri en Bauke van Bourgondiën namens de gemeente Aalsmeer.

Daarnaast is er een projectgroep, onder andere verantwoordelijk voor afstemming, voorbereiding en voortgang. Daarin is Albert Vuil als projectleider vertegenwoordigd, Arie de Vos als projectsecretaris, Willemien Jager, Ralf Schipper en Martijn van Dijk van Sciandri nemen hier zitting in en vanuit de gemeente Bauke van Bourgondiën. Ze worden ondersteund door de voorzitters van de diverse operationele werkgroepen.

Werkgroepen
De vele lokale vrijwilligers zijn vertegenwoordigd in de verschillende werkgroepen. Werkgroep route: Cees van Luling (voorzitter), Piet van Dongen en Thijs Planken. Werkgroep sponsoring: Peter van Eick (voorzitter), Ulla Eurich, Bart Schuitemaker en Betty van der Vaart. Werkgroep Side Events: Kirsten Verhoef (voorzitter), Ingrid Arets, Sabine Joore, Rosalin van der Pol, Cor Millenaar en Frans Huijbregts. Werkgroep communicatie: Ilse Zethof (voorzitter), Jolijn Bergsma, Inge van Berkel, Ron Leegwater en Bas van der Loo.

Werkgroep start/finish/locatie: Marcel van Witzenburg (voorzitter), Mieke van Dullemen, Wendy Zandvliet, Stefana van der Linden, Roel Roos, Gerard de Jong, Ruud Heij, Roland Raaphorst en Jeffrey van den Berghen. Werkgroep vrijwilligers: Cees van der Ven (voorzitter). Hij is nog hard op zoek naar mensen die zijn werkgroep willen versterken. Mocht u interesse hebben, mail dan naar cees.vanderven@gmail.com.

Inschrijven
Ben je ook enthousiast en wil je een bijdrage leveren of deelnemen aan de Ride for the Roses 2015 in Aalsmeer? Kijk dan op de website voor meer informatie. Er is een wielerronde van 100 kilometer en twee recreatieve routes van 25 en 50 kilometer.

In 2011 is er een recordopbrengst bij elkaar gefietst van € 1.600.516. De organisatie hoopt op een hoger bedrag en gaat zich hier met hart en ziel voor inzetten.

Foto's: de bijeenkomst gisteravond in Crown waarbij burgemeester Vonk het startschot gaf en Albert Vuil gastheer was. Een aantal vrijwilligers bij de Ride for the Roses-auto van Cor Millenaar die door de hele regio gaat rijden. Van links naar rechts: Martijn van Dijk, Marcel van Witzenburg, Arie de Vos, Peter van Eick, Albert Vuil, Kirsten Verhoef, Jobke Vonk, Cees van Luling, Ilse Zethof en Cees van der Ven. (Foto's Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Goed initiatief en heel belangrijk. Meerdere malen kanker in de familie meegemaakt. Fijn dat mijn zoon zich ook inzet. Wij gaan meedoen aan de recreatieve toer. Veel succes met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel