Voorbereidingen Oosteindedriehoek van start

Binnenkort wordt hier de grond bouwrijp gemaakt (Foto archief AV/Arjen Vos)
Door: redactie. Donderdag 13 juli heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Oosteindedriehoek vastgesteld. Een belangrijk moment want daardoor kan er gestart worden met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de grond. Het bouwplan ‘Oosteindedriehoek deelgebied 1’ ligt tussen de Aalsmeerderweg – Legmeerdijk en de woonwijk Nieuw Oosteinde en biedt plaats aan maximaal 853 woningen.

De verdeling van de woningen is 25 procent sociale huur, 30 procent middeldure koop/huur en 45 procent vrije sector. In (respectievelijk) absolute getallen: 213, 256, 384. Daarnaast komt er een nieuwe school. Basisschool De Brug zal de huidige locatie aan de Catharina Amalialaan verlaten en verhuizen naar de nieuwe wijk die straks aansluit op de bestaande woonkernen in Aalsmeer-Oost.

Drie buurten
Deelgebied 1 van de Oosteindedriehoek bestaat uit drie buurten. Aansluitend op de wijk Nieuw Oosteinde komt er een dorpse buurt met ongeveer 256 woningen. In deze buurt komen vooral eengezinswoningen en een beperkt aantal appartementen. Aan de zijde van de Legmeerdijk komt een stedelijke buurt met ongeveer 192 woningen. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit appartementen, gecombineerd met eengezinswoningen. Als derde komt er een zogenaamde centrum-dorpse buurt met rond de 404 woningen waarvan een deel appartementen.

Planning
De voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de eerste buurt die qua verkeer op de Aalsmeerderweg wordt ontsloten, starten binnenkort. Later volgt een verkeersaansluiting op de Legmeerdijk. Van Wanrooij en Roosdom Tijhuis gaan de woningen ontwikkelen en verkopen. Eigen Haard verzorgt de verhuur van de sociale woningen in dit plan.

Meer informatie
Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in de Oosteindedriehoek, kan zich online aanmelden op de website thuisinoosteinde.nl.

Eén reactie

  1. Prima plan, nu maar hopen dat ze de aansluiting op de Aalsmeerderweg een heel stuk breder maken dan die van de Argusvlinderstraat waar men elkaar nauwelijks kan passeren, en wellicht handig om ook een gasleiding in de grond erbij te doen want in Aalsmeer zijn er panden die na bijna 2 jaar nog steeds geen voldoende stroom hebben, en dat gaat de komende jaren nog veel erger worden ook bij de nieuw te bouwen woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel