Vóór 2025 snelfietsroute Hoofddorp-Schiphol-Aalsmeer

De Stadsregio Amsterdam steekt de komende tien jaar € 200 miljoen in fietspaden, fietsparkeerplaatsen en verkeersveiligheid voor fietsers. Dat heeft de regioraad, waarin namens Aalsmeer CDA-raadslid Marlon Kreeft en AB-wethouder Jop Kluis zitting hebben, vorige maand besloten.

In een gebied waar bereikbaarheid een knelpunt is, draagt de fiets – milieuvriendelijk, duurzaam en gezond – volgens de regioraad bij aan een betere doorstroming. Er komt onder meer een netwerk van snelle fietsroutes.

Een van de snelfietsroutes die op de lijst aangegeven staan, is Hoofddorp-Schiphol-Aalsmeer. Er wordt door de stadsregio ook nagedacht over een fietsverbinding van Amsterdam via Aalsmeer-Oost en langs de Westeinderplassen naar Leimuiden. Daarvoor bestaan echter volgens Kluis nog geen concrete plannen.

 

Eén reactie

  1. Overdekt met zonnepanelen waar ik als burger in kan investeren/participeren zou ik wel interessant vinden. Op mijn dak mis ik 35% rendement vanwege ligging dak. Bovendien fiets je droog en heb je geen last van gladheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel