Vlot op Westeinder zeer aangenaam

'Het poelgevoel' (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Al was het maar voor één nachtje, de Westeinderplassen zullen Elise, Sofie en Doreen van hun leven niet meer vergeten. De uit Antwerpen afkomstige dames hadden wel zin in een avontuur en googelden thuis op ‘vlot in de natuur’. Een van de suggesties die de digitale zoekmachine tevoorschijn deed komen, bleek afkomstig van Happy Island uit Aalsmeer.

De drie Belgische vriendinnen waren gelijk enthousiast en boekten een vlot dat ze zelf varend bij het openbare eiland aan de Ravensteinakker lieten aanmeren. Met zicht op de Grote Poel en de watertoren aan de ene kant en langs de doorgang Kleine Brug aan de andere kant was er van vrijdag op zaterdag genoeg te zien en te beleven. Slapen onder de sterren, de zon zien opkomen, de dag beginnen met een frisse duik; het was hen allemaal zeer goed bevallen.

Ook de rondvaart die ze op vrijdag hadden geboekt was aangenaam. “Het is hier een zeer schoon gebied,” zo concludeerden ze. Hadden de dames geen last van laag overkomende vliegtuigen? “Dat viel wel mee, die waren minder storend dan de feestvierders die ’s nachts met hun bootjes langs kwamen. Maarre… weet je misschien nog een plek waar ze goede koffie verkopen…?”

Foto’s Arjen Vos 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin