Vleermuizenkasten nieuwe aanwinst Boerenvreugd

[Bevat filmpje] Woensdagmiddag werden op kinderboerderij Boerenvreugd twee vleermuizenkasten in gebruik genomen. Wethouder Jop Kluis en Christiaan Kooy van de Natuurgroep Aalsmeer namen de plechtigheid voor hun rekening.

Aanwezig waren vrijwilligers van de kinderboerderij, bezoekers en deelnemers aan de cursus 'vleermuizen herkennen en inventariseren'. De kasten hangen aan de oostzijde van de stal waar genoeg ruimte is om aan te vliegen. Er zijn bewust twee kasten bevestigd. Een verblijfkast en een kast om jongen te krijgen, een zogenaamde kraamkast. Hoewel de kasten in formaat niet uitzonderlijk groot zijn, is de verblijfkast ruim genoeg om een hele kolonie te huisvesten. Een kolonie kan wel uit tientallen diertjes bestaan.

Na de onthulling vond er in het hoofdgebouw een presentatie plaats over vleermuizen.

Foto’s en film Arjen Vos

 

 

3 reacties

  1. Leuk filmpje. Alleen jammer van het einde, Arjen, zo wordt toch het beeld van een eng diertje in stand gehouden, terwijl ze voor mensen totaal ongevaarlijk zijn. Ze doen letterlijk alleen een vlieg (of mug) kwaad. Hopelijk kom je nog een keer filmen als de vleermuizen in- en uitvliegen. En anders sturen we zelf een filmpje toe. Verder leuk bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel