Vitaliteitmarkt in trek bij senioren

Naar schatting hebben meer dan 600 belangstellenden afgelopen zaterdag de Vitaliteitmarkt 50+ in het gemeentehuis bezocht. Hier was een breed scala aan ondernemingen en instellingen aanwezig die allemaal iets te bieden hadden op het vlak van ouderenzorg. Van gezonde voeding tot elektrische auto’s en van relaxfauteuils tot verantwoord bewegen. Wie het slim aanpakte kon met een goed gevulde ‘goodybag’ de Burgerzaal verlaten. Elke stand had namelijk wel een leuke pen, pleisterdoos of lekkere versnapering weg te geven.

Het thema van de markt was ‘Veranderingen in de Zorg’. Dat dit onderwerp leeft bij veel mensen was wel duidelijk. In een nagenoeg volle Trouwzaal hield Programmamanager Rob Oudkerk hier een lezing over. Lees hier het uitgebreid verslag daarvan dat eerder deze week op AalsmeerVandaag heeft gestaan.
 
Hulpmiddelen
Mobiliteit en zelfredzaamheid bleken eveneens items die door tal van standhouders gepromoot werden. Zoveel hulpmiddelen en trainingen als er tegenwoordig zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Vitale en iets minder vitale senioren keken hun ogen uit op de beurs.
 
Moede voeten
Fysiotherapeuten hielden testjes met bezoekers die daar prijs op stelden, om te zien hoe het met het evenwichtsorgaan gesteld was. In een rustig hoekje van de Burgerzaal konden de moe geworden voeten gemasseerd worden. Een specialist had voor dat doel een prachtige massagestoel meegenomen.
 
De volgende bestemming was de Raadskelder waar men na het afdalen van de trap nog wat loopoefeningen kon doen om te voorkomen dat de voeten opnieuw vermoeid raakten. Of naar de orthopedisch schoentechnicus om advies te krijgen over een stel stevige en verantwoorde stappers.
 
Band zonder naam
Tussendoor was er ook nog muziek. Een ‘band zonder naam’ trad op. De formatie zamelde deze dag geld in voor het goede doel. In dezelfde collectedoos konden bezoekers hun suggestie doen voor een toepasselijke naam. De bedenker van de meest aansprekende naam heeft een muzikale beloning in het vooruitzicht in de vorm van een exclusief huiskameroptreden.
    
Foto’s van boven naar beneden: Vermoeide voeten krijgen een massagebeurt. Vier frisgroene dames maken zich sterk voor gezonde voeding. De band zonder naam laat ook buiten het gemeentehuis van zich horen. Foto's Arjen Vos (AV) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin