Vijf nieuwelingen op VVD-lijst, na vier bekende gezichten

Na CDA en PACT Aalsmeer is de VVD de derde partij die de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 rond heeft. De liberalen komen met een top-9 voor de verkiesbare plaatsen. Op de kandidaatstellingsvergadering afgelopen dinsdag kozen de leden Robert van Rijn tot lijsttrekker, zoals verwacht. Twee bekende VVD-gezichten verlaten de fractie volgend voorjaar, Berry Nijmeijer en Wim Spaargaren.

De top-9 telt vijf nieuwe namen, mensen die vier jaar geleden bij de vorige verkiezingen nog niet op de lijst voorkwamen. Hoogste nieuweling is Nanda Hauet, die als tweede vrouw op plek vijf staat en daarmee nagenoeg zeker is van een zetel. Ze heeft ervaring als zorgmanager en communicatiedeskundige.

Zittenden voorop
De VVD, vijf personen sterk in de huidige raad, heeft gekozen voor een behoudende lijst. Relatief behoudender nog dan CDA en PACT. De eerste vier plaatsen worden bezet door drie zittende raadsleden en de fractieassistent. Dat zijn achtereenvolgens Van Rijn, Jan Bouwmeester, Marjanne Vleghaar en Teun Treur.

Bouwmeester is met stip gestegen naar twee (in 2010 was hij zesde) en Vleghaar blijft nummer drie. Pikant detail is dat het CDA en PACT de eerste vrouw eveneens op de derde plaats hebben staan.

Zeer jong
Hauet is de eerste in het rijtje nieuwkomers. De tweede is Dirk van der Zwaag op plaats zes. Hij was onder meer zeven jaar lang, tot vorig jaar zomer, directeur van de Aalsmeerse Rekenkamer.

Opvallend is dat de VVD een zeer jonge kandidaat op een verkiesbare plek heeft gezet. Het is de 18-jarige Jason Pijnaker, die als zevende geplaatst is. Maar of dat genoeg is voor een zetel, is de vraag. Voorkeurstemmen op 19 maart kunnen hem mogelijk in het zadel helpen. Op nummer negen staat een andere jonge kandidaat, Mike Kerkhoven. Beiden zijn goede debaters, meldt de VVD in een persbericht.

Niet meer op lijst
Al langer bekend was dat Wim Spaargaren, jarenlang de nestor van de gemeenteraad, zich niet meer kandidaat zou stellen. Berry Nijmeijer, vorige keer lijsttrekker, staat nog wel op de lijst, maar geheel onderaan op de negentiende plaats, als lijstduwer.

Top-9 VVD: 1. Robert van Rijn, 2. Jan Bouwmeester, 3. Marjanne Vleghaar, 4. Teun Treur, 5. Nanda Hauet, 6. Dirk van der Zwaag, 7. Jason Pijnaker, 8. Erik Abbenhues, 9. Mike Kerkhoven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin