Verlaagde Aardbeienbrug belemmert doorvaart

Vorige week deed Henk van Leeuwen van Westeinderrondvaart een desastreuse ontdekking: de doorvaarthoogte van de Aardbeienbrug is met maar liefst 20 centimeter gekrompen. De brug, die het zware verkeer – waar hij oorspronkelijk ook niet voor bedoeld was – niet meer veilig aan zou kunnen, is aan de onderzijde van het brugdek versterkt. Onder constructie, als het ware.

De resultaten van de werkzaamheden, die vorige week zijn gestart, zouden wel eens forse consequenties kunnen hebben voor de bereikbaarheid van de Westeinderplassen. Met een huidige doorvaarthoogte van tussen de 80 en 90 centimeter vallen een hoop bootjes af, die normaliter via de Aardbeiensloot het ruime sop van De Poel kiezen. 

Nieuwe brug
Uiteindelijk is het de bedoeling dat de oude Aardbeienbrug, een gemeentelijk monument, vervangen wordt door een sterker exemplaar. Eentje die al het vrachtverkeer op de Buurt wél aankan. Wanneer die klus geklaard wordt, is echter nog niet bekend. Voorlopig zullen de watersporters die de maximale doorvaarthoogte overstijgen, een stuk moeten omvaren.
 
Tekst en foto's Mariëlle Wegman
(advertentie)
 
 
 
 

Eén reactie

  1. Vroeger had schipper Pannekoek in de Sloot bij de Kanaalstraat .zijn schip liggen .Ook hij kon toen moeilijk onder de brug door .Een klacht ingediend bij de Gemeente.. Kastelijn die toen Burgemeester was stelde voor om de sloot uit te baggeren zodat het watepeil zou zakken. Wat denk je Henk zou dat hier helpen? h de vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel