Verkeersles voor ouderen blijkt nuttig: binnenkort volgt cursus scootmobiel

Niets veranderlijker dan een mens mag dan een bekende uitspraak zijn. Ook verkeersregels zijn aan veranderingen en wijzigingen onderhevig. Een goede zaak om daarom regelmatig eens even te testen hoe het zit met je kennis van het huidige verkeer.
 
Voor de door Veilig Verkeer Nederland en de gemeente georganiseerde opfriscursus waren afgelopen dinsdag zo'n 30 belangstellenden voor genoemd doel aanwezig in De Oude Veiling. Het was de tweede les in een reeks van bijeenkomsten op dit gebied. Evenals vorig jaar was belangstelling weer goed te noemen.
 
Hunkerend
Begrijpelijk dat de meeste deelnemers van gevorderde leeftijd waren. Zij immers hebben vaak hun rijbewijs gehaald in een tijd dat het verkeer aanzienlijk meer beperkt was en het hebben van meer dan één auto in een gezin bijvoorbeeld niet algemeen gebruikelijk was.
 
Instructeur Erwin Hoekstra liet die ochtend (het was de tweede, tevens laatste les) aan de naar kennis hunkerende leerlingen aan de hand van instructiefilmpjes zien hoe het met de huidige verkeersregels is gesteld, hoe te handelen in bepaalde verkeerssituaties en hoe soms verwarring zaaiende verkeersborden dienen te worden geïnterpreteerd.
 
Juiste rijwijze
Zo werd onder meer aanschouwelijk gemaakt hoe te handelen op een gelijkwaardig kruispunt, hoe de juiste rijwijze is op een rotonde, wat de betekenis is van de diverse pijlen op het wegdek en hoe te handelen bij een open spitsstrook.
 
Scootmobielcursus
“Zeer nuttig, zo'n cursus,” aldus Jacques Kesting, nauw betrokken bij de organisatie. Nu ook scootmobiels oprukken in het verkeer zal binnenkort ook een Scootmobielcursus worden georganiseerd. Die wordt gehouden op 3 november aanstaande. Meer informatie bij de gemeente.
 
Foto: instructeur Erwin Hoekstra geeft les, de cursisten luisteren aandachtig. Foto Eric Paul
 

Eén reactie

  1. SCOOTMOBIELCURSUS.
    Beste Mensen .

    Kom A.U.B Wij heten uw welkom!!

    Wij zien uw 3 November 2016

    VR GR Jacques Kesting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel