Veiling hamert recordbedrag af

Handjeklap op de veiling tussen de burgemeester en Frank de Vries die hem samen met Frans Sparnaaij in de wacht sleepte

Door: redactie. Met een totaalopbrengst van 31.900 euro schreef de Kudelstaartse veiling afgelopen zaterdag geschiedenis. Niet eerder in het twintigjarig bestaan werd er zo’n bedrag bij elkaar geharkt. Topper was de verkoop van de burgemeester die daarbij zelf ook een flinke duit in het zakje deed. Bij het totaalbedrag kon zelfs nog een bijzondere schenking worden opgeteld.

De organisatie van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart slaakte afgelopen dinsdagavond rond elf uur een zucht van opluchting. Dat Nederland zich niet plaatste voor de finale van het Eurovisie Songfestival scheelde niet alleen in het aantal bezoekers maar ongetwijfeld ook aanzienlijk in de opbrengst. Bestuurslid Ad Verburg herinnert zich nog de tegenvallende editie van 2014 toen de Common Linnets veel mensen thuis aan de buis gekluisterd hielden. “Bij de veiling van dat jaar kwamen de mensen pas heel laat op de avond naar het Dorpshuis.”

Burgemeester best betaalde kavel ooit
Een teddybeer die voor 80 euro wegging zette bij de start van de veiling al de toon. Veilingmeesters Gert Ubink en Ronald Stolwijk zorgden voor een positieve sfeer in het Dorpshuis en dat betaalde zich uit in mooie opbrengsten bij de 300 kavels. Traditie is dat halverwege de avond de burgemeester ter veiling wordt aangeboden. Burgervader Gido Oude Kotte werd voor 2000 euro gezamenlijk ‘gekocht’ door Frans Sparnaaij van Hoekwater BV en Frank de Vries van schoonmaakbedrijf L.J. de Vries. De burgemeester onthulde dat hij dit bedrag zal verdubbelen tot 4000 euro waarmee hijzelf de best betaalde kavel aller tijden werd op dit Kudelstaartse evenement. Beide ondernemers houden nog even spannend op welke manier zij de burgemeester gaan inzetten maar zullen dat ongetwijfeld binnenkort wereldkundig maken.

Een goede tweede deze avond was 1550 euro voor een geheel aangekleed programma voor tien personen met een rondleiding bij AFAS Software met een diner en bezoek aan de musical Nr.14. Aangeboden en verzorgd door gastheer en gastvrouw Ton en Wil van der Veldt.

Van paling tot kerkbank
De pondjes Kudelstaartse paling van Theo Rekelhof gingen voor ruim honderd euro van de hand. En een barbecue voor vijftien personen werd afgehamerd op 700 euro. Verschillende boottochten voor vier personen met hapje en drankje leverden van 200 tot 300 euro op. De zwaarwichtige vijf kavels van Arthur Bon met vijf kubieke meter zand of grond gingen weg voor 190 euro. Ook een traditie is het veilen van een kerkbank uit de Sint Jan. Dit jaar veranderde het meubelstuk voor 130 euro van eigenaar. Kruiwagens met inhoud gingen weg voor 190 euro. Bij elk van de kavels kregen de kopers bloemen of een tropische plant cadeau.

Andere noemenswaardigheden waren Kudelstaartse hoodies, Moederdagontbijten en een rozenveiling in de afmijnzaal van de Historische Tuin.

Frans Kuipers en Piet Buskermolen overhandigen de cheque aan veilingvoorzitter Arie de Vos

Oorlogsboek
Tijdens de veilavond werd door de heren Kuipers en Buskermolen namens de Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd een cheque van 6200 euro aan de Stichting Kudelstaart voor Kudelstaart overhandigd. Dat bedrag is het positieve saldo van de verkoop van bijna duizend boeken over de oorlogstijd sinds 5 mei 2020. Het bedrag staat los van de veilingopbrengst, maar zal wel in de verdeling aan het Kudelstaartse verenigingsleven worden meegenomen.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van schoonmaakbedrijf DeVries)

 

Eén reactie

  1. Prachtig dit evenement. En dat het bij verenigingen terecht komt. Top dat zoveel vrijwilligers dit mogelijk maken. Ook nog een kleine aandacht voor dick venema die er na zoveel jaren niet bij kon zijn. Sterkte met je herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin