Vanavond bewonersinloop Lidl

Vanavond vindt de informatiebijeenkomst over de komst van de Lidl plaats. De supermarkt gaat zich vestigen aan de Stationsweg 4-6, na de sloop van het Rabokantoor. De door B&W goedgekeurde plannen liggen ter inzage tot zaterdag 6 juni. Bewoners kunnen tot die datum inspraakreacties mailen, maar ze ook vanavond indienen. De inloopbijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie is het gemeentehuis.

Een belangrijke aanpassing in de Lidl-plannen is dat winkelende automobilisten in- en uitrijden aan de Stationsweg en niet aan de Uiterweg. Ter hoogte van de huidige Rabo-ingang aan de Uiterweg komt wel een toegang voor fietsers en voetgangers.

Tegen Brandewijnsloot aan
De winkel wordt tegen de Brandewijnsloot aan gebouwd, maar met een groenstrook. Het Lidl-terrein zal geen 60 parkeerplaatsen tellen zoals eerst de bedoeling was, maar 82. Daarmee voldoet Lidl volgens de gemeente ruim aan de norm.

Omdat de ligging achter op het voormalige banklocatie niet binnen het bestemmingsplan past, moet de gemeenteraad zich over de plannen uitspreken. Maar eerst zijn de inwoners aan de beurt om hun 'advies' te geven.

Beeld: artist impression entree Lidl, met onder de Stationsweg en achterin de supermarkt. (bron: gemeente)


 

Eén reactie

  1. Prachtige artist impression. Wordt vast heel erg mooi, geweldig dorp Aalsmeer. In een straal van 500 meter 10 supermarkten toestaan. Echt, petje af. Fijn ook voor al die kleine ondernemers. Die kunnen nu wel inpakken. Dus beste gemeente, niet zeuren straks als de Zijdstraat een troosteloze aanblik zal zijn. Ik ben toch echt nieuwsgierig naar de visie die de gemeente heeft betreffende de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel