Tweede leven voor veelbesproken wilg

(Foto FAM)

Door: redactie. De solitaire wilg naast de watertoren die vanwege werkzaamheden aan het Waterfront het veld moet ruimen, krijgt een tweede leven in de tuin van het Flower Art Museum. Van de boom wordt een kunstwerk gemaakt. Daarnaast wordt hij gestekt zodat er een nieuwe boom uit kan groeien.

De wens was er om de spontaan gegroeide schietwilg aan het Waterfront te behouden. Hij blijkt echter in dusdanig matige gezondheid te verkeren dat die optie volgens deskundigen niet haalbaar wordt geacht. Waarschijnlijk komt er een treurwilg voor in de plaats.

Ludiek eerbetoon
Het tegenover de watertoren gevestigde Flower Art Museum drong al vroegtijdig aan op behoud van de boom. Na het bericht dat de boom moest verdwijnen, heeft het museum voorgesteld om tot een ludiek eerbetoon te komen. Beeldhouwer en museumcurator Karina Tan gaat van de oude wilg een sculptuur maken, die in de tuin van het museum komt te staan. Daarnaast gaat het museum de boom stekken om vanuit de oude boom een nieuwe te laten groeien. Directie en medewerkers van het museum hopen dat hiermee wordt bijgedragen aan bewustwording van de noodzaak om bomen en bossen zoveel mogelijk te behouden. De Gemeente Aalsmeer en aannemer Martens en van Oord & van der Ven maken het project mede mogelijk.

Voor het Waterfront worden in totaal zeven bomen gekapt en zeventien nieuwe exemplaren terug geplaatst. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind mei van dit jaar gereed.

 

3 reacties

  1. Het verhaal dat deze boom ooit is aangespoeld heb ik eerder gehoord, maar ik wist niet of het klopte. Leuk om het hier bevestigd te zien!

  2. Als kind viste ik vaak en graag in de buurt van de watertoren. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat (1950) is deze wilg vroeger op een losgeslagen stuk zudde aangespoeld en vastgelopen op de plek waar hij nu nog staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel