Tuinhuis krijgt meer binnenruimte

Door: redactie. De sinds 2015 in gebruik zijnde uitspanning ‘Het Tuinhuis’ ondergaat momenteel een flinke verbouwing om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Met name in de wintermaanden is de binnenruimte te klein. Daarom heeft de Historische Tuin, eigenaar van het pand, in overleg met Tuinhuis-uitbater Nicky van Es besloten tot een uitbreiding. Deze wordt gerealiseerd in de vorm van een glazen overkapping van een groot deel van het terras.

De binnenruimte wordt hierdoor meer dan verdubbeld. Bij warm weer kan de wand aan de Brandewijnsloot helemaal worden opengezet, waardoor het gevoel van buiten zitten behouden blijft. Ook blijft er ruimte voor enkele tafels naast de aanbouw. Het ontwerp is van architect Richard Pannekoek, die ook het bestaande gebouw ontwierp. Hij bedacht een aanbouw met de uitstraling van een kas, passend in de omgeving.

Nieuw meubilair
Met de aanbouw gaat Het Tuinhuis een nieuwe fase in. In mei 2015 opende het lunchrestaurant haar deuren bij het tuinbouwmuseum. Deze uitbreiding staat al heel lang op het verlanglijstje van Nicky van Es: “Wij zijn uit ons jasje gegroeid. Nu krijgen we er 48 vierkante meter binnenruimte bij, vooral in de winter kunnen we daardoor meer mensen ontvangen. Ook voor de inzet van personeel ontstaat zo een betere situatie, omdat we minder afhankelijk zijn van het seizoen.”

Meer mogelijk
De serre wordt voorzien van dubbel glas en vloerverwarming. Ook komt er een gashaard met zitjes. Het Tuinhuis gaat voor het hele restaurant nieuw meubilair aanschaffen. Ook de keuken in de bestaande bouw zal op een later moment een kleine aanpassing ondergaan. “Aan ons concept verandert niets, dat staat als een huis. We blijven ons richten op lunch, high tea en ontbijtjes. Wel is er straks meer mogelijk voor groepen en feestjes, bijvoorbeeld door de aanbouw hiervoor te reserveren”, zegt Nicky.

Begin december is de grond door medewerkers van de Historische Tuin bouwrijp gemaakt. Hiervoor zijn onder meer enkele bomen verplaatst. De heiwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Volgens planning zijn de meeste bouwwerkzaamheden eind januari klaar. Hopelijk is de huidige lockdown voor de horeca dan voorbij en kan het restaurant de nieuwe ruimte spoedig in gebruik nemen.

 

Lees vorig bericht

Duikend het jaar in

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Kaagweek’


1 Reactie

  • Wat een geweldig leuk ontwerp! Zo blijft het Aalsmeerse karakter van kas en huis behouden. Het is de leukste en lekkerste plek in Aalsmeer om koffie te drinken, te lunchen en bij te kletsen met vrienden en vriendinnen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *