Top-10 artikelen – keuze van Arjen Vos

Het was dit jaar een feestje om met AalsmeerVandaag bezig te zijn. Foto’s maken, teksten schrijven, advertentieruimte verkopen, vergaderen. Het is vaak meer dan een dagtaak. Maar wat is het heerlijk werk! Mensen mogen vertellen en laten zien wat er allemaal gebeurt in het dorp, is geweldig.

We lijken ook wel een beetje gek. Dat we voor niets meer dan een vrijwilligersvergoeding bij nacht en ontij op pad zijn of achter de computer onze stukken schrijven en foto’s bewerken. We zouden het niet doen als we niet het geloof hadden dat AalsmeerVandaag het best gelezen, meest geraadpleegde en betrouwbaarste lokale medium van ons dorp zou worden. Misschien zijn we nog niet zo ver. Maar dat gaat wel komen. We zijn ambitieus.

Elke dag paraat
We hebben het afgelopen jaar laten zien dat we het aankunnen. We zijn sinds de lancering van de site nu bijna 365 dagen verder en er is na die zesde januari geen enkele dag geweest, ook niet in het weekend of tijdens vakanties, dat er geen nieuw bericht op de voorpagina stond!

Wat we voor het nieuwe jaar hopen is dat de adverteerders nog meer de weg weten te vinden naar dit unieke platform waar dagelijks gemiddeld duizend mensen naar kijken. Dat we een vaste plek 'in het systeem’ krijgen. Dat horen we namelijk vaker als we een bedrijf benaderen met de vraag waarom hun open dag wel paginagroot in een van de papieren kranten staat aangekondigd, maar wij worden overgeslagen. “Jullie zitten niet in ons systeem,” klinkt het dan. Ons weerwoord: “Onze bezoekers kijken dagelijks meerdere keren op de site. Zo komt je advertentie veel vaker onder de aandacht.”

Favoriete bijdragen
Maar nu de terugblik op mijn favoriete bijdragen voor AalsmeerVandaag. Ik schrijf dan misschien iets minder dan Han en Ilse maar dat compenseer ik door het maken van foto’s. Daarom op deze plaats een combinatie van die twee disciplines.

Meestal ben ik de aangewezen persoon om dinsdagmorgen de politieberichten 'op te halen'. Kunst is om daar net iets meer van te maken dan de droge feiten die worden voorgelezen. Soms is de inhoud van dien aard dat het prachtige koppen oplevert. Ook de verhalen erachter zijn interessant. We krijgen bij de politie logischerwijs nooit de namen van betrokkenen te horen. Dankzij ons groeiende netwerk en onze plaatselijke wortels kunnen we in sommige gevallen achterhalen om wie het gaat. Ook dat kan mooie verhalen opleveren.

Indukwekkend
Indrukwekkend dit jaar was het overlijden en de begrafenis van Kees Jan Koster. Het in memoriam en het verslag van de uitvaart waren de absolute uitschieters in bezoekersaantallen van dit jaar. Ook het verhaal over alle 'geruchten' in de Ophelialaan deed het goed. De onthulling van de 'niet-gezette handtekening' en de kritische noot over de folder van 'Bloemendorp aan het water' mogen eveneens niet ontbreken in het lijstje.

Over foto's zal ik nooit uitgepraat raken. Maar die moeten nu maar hun eigen verhaal vertellen. Wat ik nooit had kunnen denken is dat het fotograferen van de raadsvergaderingen zoveel fraaie beelden zou opleveren. Daarom krijgt ook een beeld uit de raadzaal een plek in mijn top-5. Zaterdag meer foto's als we een terugblik geven op een jaar lang 'verzin en win'. 

Top-10 artikelen
Kees Jan Koster, ondernemer onder de mensen19 februari
Kolossaal eerbetoon voor Kees Jan Koster22 februari
Het echte verhaal in de Ophelialaan29 januari
Valsheid in geschrifte of onzichtbare inkt?23 oktober
Aalsmeer timmert als bloemendorp aan de weg29 april
Het verhaal achter een politiebericht29 maart
Airforce One nam toch de Aalsmeerbaan 24 maart
Inbrekers zetten bloemetjes buiten in Begoniastraat25 maart
Dominee hoopt dat zondaar tot inkeer komt23 november
Met knijper en emmer ten strijde tegen zwerfafval26 november
 
Top-5 foto's
1. Visser op Loswal

2. WK-gekte in CAMA-gemeente na winnende doelpunt tegen Mexico

3. Eenzame FloraHolland-staker in Bloemhof

4. Wilma Scheltema neemt het woord in raad na uitbarsting René Martijn. Ronald Fransen en Rik Rolleman zijn beduusd

5. Bouw een bootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel