Toosten op tweede jaar AalsmeerVandaag

Eenderde miljoen bezoeken. Dat is de buit van één jaar AalsmeerVandaag. Op 6 januari 2014 gestart stonden we op de late oudejaarsavond op 328.000 bezoekers. Dat is zelfs boven de prognose van 300.000 waar we in mei mee kwamen op basis van het bezoek tot dan toe. En veel meer dan onze bescheiden wegbereider Nieuws over Aalsmeer ooit bereikte: in totaal 140.000 bezoekers in 26 maanden, vanaf oktober 2011.

Een mooie mijlpaal was dat we afgelopen weekend ons eentiendemiljoenste unieke bezoek konden noteren. De stand bij de overgang van oud naar nieuw was 101.000 unieke bezoekers. Dat is ruim driemaal het inwonertal van Aalsmeer.

Van de honderd bezoekers zijn er gemiddeld 31 nieuw en komen er 69 frequent langs. Naast de nieuwssite is ook onze Facebook-pagina is een continue aandachtstrekker. Daarnaast weten we via Twitter veel geïnteresseerden naar onze nieuwswebsite te halen.

Bezoekers
De grote bezoekersaantallen dienden zich vroeg in het jaar aan. Toen Kees Jan Koster van de C1000 overleed en we (op 20 februari) een in memoriam aan hem wijdden, werd dat item 4381 keer bekeken. Het fotoverslag (23 febuari) van zijn begrafenis leverde zelfs zoveel bezoek op dat de site urenlang uit de lucht was; de teller stopte die dag bij 6226.

Ook een topdag, met 3449 hits, was een artikel over het 'Facebook-feest' op een eiland in de Westeinder (1 oktober), waar door trompetgeschal via de sociale media tweehonderd jongeren op afkwamen.

Dagelijks bezoek
Verder staan hoog genoteerd het 'roddel'-stuk over winkels en winkeliers in de Ophelialaan (3184, 29 januari) en een interview met slangenmeisje Danielle Bubberman (2874, 16 januari).

Lage kijkcijfers maken we niet meer mee. Op Eerste Kerstdag kwamen nog altijd 566 mensen een kijkje nemen op onze site. Het gemiddeld dagelijks bezoek ligt op ruim achthonderd. Wekelijks hebben we enkele uitschieters tot flink boven de duizend.

Promotie
Kortom, het gaat goed met AalsmeerVandaag. Toch komen we nog Aalsmeerders tegen die ons niet kennen of slechts een enkele keer bezoeken. Daar willen we van af. Elke Aalsmeerder moet ons weten te vinden, en liefst meerdere keren per dag! We hebben dagelijks vijf tot tien nieuwe artikelen en daar zit volgens ons voor elk wat wils bij. Bovendien willen we de site nog beter en veelzijdiger maken.

In het nieuwe jaar willen we met een promotiecampagne meer aan de weg timmeren. En we hopen natuurlijk dat u blijft rondbazuinen dat er een mooie, informatieve en onafhankelijke Aalsmeerse nieuwswebsite is die er wezen mag.

We wensen u een prachtjaar toe, en heel veel goed nieuws in onze kolommen.

Arjen Vos, Ilse Zethof, Han Carpay,
redactie AalsmeerVandaag

4 reacties

  1. Gefeliciteerd!!! Ga zo door. Verzin en win: Redactie AalsmeerVandaag stelt nieuwjaarsduik in Westeinder nog een jaar uit…

  2. Een terechte felicitatie waard. MAZAL TOV! Aangezien de fotograaf op het plaatje zelf staat, wie heeft jullie voor de eeuwigheid geschoten?
    2014?/ 2015! Een Gezond en Liefdevol 2015, met vele leuke en informatieve uitschieters toegewenst.

  3. Leuk Ilse, ArjEn en Han dit te lezen. Iets waar jullie trots op mogen zijn. Ik had het gisteren nog met een leuke partij voor jullie over AalsmeerVandaag. Ervan uitgaande dat Aalsmeer 33.000 inwoners heeft (waarvan 1/3 te jong voor AalsmeerVandaag en 1/3 waarschijnlijk niet gebruik maakt van internet) geeft het aan dat jullie bereik ver buiten Aalsmeer ligt. Topprestatie.

  4. Dromen zijn geen bedrog. Het is altijd mooi als er meerdere kranten tot onze beschikking zijn. Niet alleen uit het oogpunt van ‘dan krijgen we meer nieuws tot ons’, maar nog meer ‘het nieuws wordt scherper en nog beter en breder gebracht’. Laten we vooral ook de Nieuwe Meerbode en het Witte Weekblad ook in ere houden, maar het is grandioos dat AalsmeerVandaag zo aanslaat! Het grote pluspunt van jullie krant is dat het ‘zeer actueel’ is. Tot bijna op het uur. Toch hoop ik dat ooit ook AalsmeerVandaag als ‘gewone’ papieren krant zal uitkomen. Ik vind zo aan het begin van een nieuw jaar, mag je nog best hardop dromen.
    PS. De bijbehorende foto is rijp voor: verzin en win…: AalsmeerVandaag verricht wonderen. Ze kunnen zelfs lopen over water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin