Toekomst Schinkelpolder besproken

Sven Spaargaren spreekt de ondernemers toe (Foto Gemeente)

Door: redactie. De gemeente gaat aan de slag met de visie ‘Toekomst van de Schinkelpolder’. Dinsdag 12 september was hiervoor de aftrap. Tijdens deze bijeenkomst werd uitgelegd waarom er een nieuwe visie nodig is. Ruim 70 geïnteresseerden hebben de bijeenkomst bezocht waar wethouder Sven Spaargaren het woord voerde.

Het zuidelijk deel van de Schinkelpolder heeft nu nog de bestemming glastuinbouwconcentratiegebied. Maar sinds 2010 spitsen steeds meer kwekerijen zich toe op de handel in plaats van de teelt zelf. Hierdoor oogt de Schinkelpolder als een bedrijventerrein, maar is het dat (nog)niet. Het andere deel van de Schinkelpolder maakt onderdeel uit van de Westeinderscheg. Een regionaal programma dat de groen-recreatieve structuren in de regio wil versterken. De gemeente ziet volgens wethouder Spaargaren volop kansen om een toekomstbestendig gebied te maken waar ondernemerschap en duurzaamheid centraal staan, het prettig werken is en ook ruimte is voor groen en recreatie.

Gebiedsagenda
De gemeente maakt als eerste een gebiedsagenda. In de agenda komt te staan welke uitdagingen en kansen er zijn voor de Schinkelpolder en welke belangen er spelen. Deze gebiedsagenda wordt het vertrekpunt voor de toekomstvisie van de Schinkelpolder. In de visie ‘Toekomst van de Schinkelpolder’ wordt uitgewerkt hoe de Schinkelpolder er in de toekomst uit moet zien en welke bedrijven hierbij horen of gewenst zijn. Ook de financiële haalbaarheid krijgt in de toekomstvisie een plek.

Vervolg
op 10 oktober en 28 november volgen nog twee verdiepende gesprekken. Deze worden gevoerd met een selectie van bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden over de toekomst van de Schinkelpolder. Opgeven hiervoor kan via een e-mail naar: projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Alle resultaten worden verwerkt in een participatieverslag. Dit verslag is binnenkort te lezen op: participatie.aalsmeer.nl. Ook kunnen bewoners en ondernemers op deze website tot 29 oktober reacties achterlaten.

Eén reactie

  1. Hou toch is op met het maken van peperdure plannen en toekomst voorspellingen. Deze zijn net als dromen; ze komen nooit uit.
    Zie Greenpark ( alleen agrarisch gebonden bedrijven) en de mislukte Flowertoren naast de veiling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin