Toch een supermarkt in de Zijdstraat

Terwijl de stofwolken omtrent de Lidl-discussie nog volop rond dwarrelen, dient zich een verrassende wending aan in deze supermarktsoap. Afgelopen week stonden er plotseling ladders tegen de gevel van het voormalige pand van Broeckmans in de Zijdstraat. Er wordt hard gewerkt om hier een Poolse supermarkt van te maken. In combinatie met een damesmodezaak.

Poolse supermarkten zijn geen nieuw verschijnsel in Aalsmeer. Op de hoek van Hornweg en Machineweg vinden we de ‘Odido’ en eerder was er in de Ophelialaan de ‘Van Heusden’ Poolse supermarkt gevestigd. Eigenaar Bryan van Heusden is ook nu het brein achter de inspanningen in de Zijdstraat. De posters op de ramen met de benaming Od&Do (Pools voor ‘start en klaar’)wijzen opzichtig in de richting van Odido in Aalsmeer Oost. Van Heusden maakt er dan ook geen geheim van wie hierachter zit. “We zijn in de Zijdstraat een stuk kleiner dan aan de Hornweg dus ons aanbod is ook iets beperkter. Toch willen we een zo volwaardig mogelijk assortiment aanbieden. We zijn er niet alleen voor Poolse klanten, ook Nederlanders weten de weg naar onze winkel steeds meer te vinden. Vooral mensen met Poolse connecties willen de producten proberen. Ongeveer tien procent van onze klandizie is inmiddels Nederlands,” laat Van Heusden weten.
 
Oversteek
Zijdelings heeft de ondernemer wel een en ander gehoord over de verhalen rond de Lidl maar het fijne weet hij er niet van. Wel weet hij dat er tegenover hem in de straat een heleboel vierkante meters liggen te wachten op een nieuwe bewoner. Bryan van Heusden zegt zeer geïnteresseerd te zijn in het nieuwbouwproject. “Ik sluit niet uit dat we straks vanuit het Broeckmanspand de oversteek maken om in een geheel nieuw onderkomen een pracht van een Poolse supermarkt te gaan runnen. Een nieuw pand heeft als voordeel dat je niet tegen achterstallig onderhoud aan loopt. Dat scheelt enorm in de kosten,” aldus Van Heusden. Het pand van Broeckmans zou hij graag als kledingzaak inrichten. Op dezelfde manier als Broeckmans dat deed. Aan de ene kant dames- en aan de andere kant herenmode. Wanneer de supermarkt precies open gaat, kan Van Heusden nog niet zeggen. “Dat hangt af van een nieuw kassasysteem dat we in gebruik gaan nemen. We hopen binnen enkele weken open te gaan.” 
 
Foto: Het voormalige Broeckmanspand wordt klaargestoomd voor Poolse supermarkt
Foto: AV

3 reacties

  1. Niet dat het heel interessant is, maar de ingang van het pand (Dorpsstraat 4) komt uit op het perceel waar vroeger de sigarenwinkel “De Drie Kistjes” stond (Dorpsstraat 2). Zelfs de ingang bevindt zich dus in de Dorpsstraat ; ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin