Theehuis Historische Tuin voorjaar 2015 open

Architect Richard Pannekoek is uitgetekend, de artist impression is klaar. Virtueel staat het nieuwe theehuis er al, bij de hoofdingang van de Historische Tuin tegenover het Praamplein. De bedoeling is het echte theehuis (35 zitplaatsen binnen, 35 op het terras) komend voorjaar te openen, aan het begin van het watersportseizoen..

Bij het theehuis komt een openbare aanlegsteiger voor kleine boten en ook de Westeinder Rondvaart meert er aan. Verder verrijzen er voor iedereen toegankelijke toiletten en douches. Met dat alles gaat de langgekoesterde wens in het Centrum in vervulling om extra faciliteiten voor passanten te creëren. Het theehuis is het hele jaar open, in principe van 's morgens tot het einde van de middag.

Obligaties uitgegeven
De gemeente betaalt de sanitaire voorzieningen en de provincie de aanlegsteiger. Maar het theehuis komt voor rekening van de Historische Tuin zelf. Die wil de kosten dekken door obligaties uit te geven, 50 stuks van € 1000 en 50 stuks van € 2000.

Informatieavonden
Om er mensen voor warm te krijgen organiseert het tuinbouwmuseum de komende weken diverse informatieavonden. Eerst zijn de vrijwilligers en donateurs aan de beurt. Voor woensdag 26 november zijn bewoners van de Uiterweg en het Centrum uitgenodigd. Op woensdag 3 december verwelkomt de tuin bedrijven. Vaste aanvangstijd 20.00 uur.

Er worden nog uitnodigingen rondgestuurd, maar wie geen uitnodiging krijgt maar toch graag wil komen, is van harte welkom (klik hier voor aanmelding per mail).

(Artist impression theehuis Visual Works)

 

Eén reactie

  1. Wij zijn een beetje laat maar willen ook deelnemen aan uw obligatielening ivm financiering theehuis. Wij zeggen een maal duizend toe. In afwachting van uw antwoord, Bert en Marianne, Aalsmeerderdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel