Tegeltjeswijsheid voor 600 vrijwilligers

Maar liefst 600 vrijwilligers, aangesloten bij Stichting Ons Tweede Thuis, staan keer op keer klaar voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio. Zij werden afgelopen woensdag extra in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Vrijwilliger, mede op initiatief en hulp van Stichting Dag van je Leven.

De vrijwilligers uit het Aalsmeerse en omgeving werden ’s avonds in de watten gelegd bij dagcentrum Amstel-Meer aan de Jasmijnstraat en in de middag was er een high tea georganiseerd bij dagcentrum Spoorzicht in Nieuw Vennep.

Speciale mensen
Wethouder Zorg Ad Verburg was in de avond gekomen om de vele vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Hij realiseerde zich maar al te goed dat je voor dit soort vrijwilligerswerk soms veel geduld moet hebben. Je hebt met speciale mensen te maken en dat wordt nog weleens ondergewaardeerd. Hij hield een kort praatje met één van de vrijwilligers die al sinds jaar en dag voor Ons Tweede Thuis werkt. “Iedereen zegt dat het dankbaar werk is en dat is zeker zo. Maar iedereen moet zich ook realiseren dat als wij er niet zouden zijn, het er heel anders uit zou zien voor deze mensen en hun omgeving,” aldus de vrijwilligster.

De wethouder mocht haar als eerste een cadeautje overhandigen, waarna iedereen dit presentje uitgereikt kreeg. Een tegeltje met daarop de tekst:
Lieve vrijwilliger,
Zonder jou willen we niet
Zonder jou gaan we niet
Zonder jou komen we er niet
Zonder jou kunnen we niet(s)

Schijnwerper op Ria en Dirk
Gert-Jan de Haas, regiomanager binnen Ons Tweede Thuis, bedankte op zijn beurt alle vrijwilligers voor hun inzet. Hun niet geringe hulp werd vanuit de organisatie zeer gewaardeerd. Hij zette de initiatiefnemers van Stichting Dag van je Leven Dirk Box en Ria Bouwman nog even extra in de schijnwerpers met een mooie bos bloemen.

Na koffie met iets lekkers werden de aanwezigen getrakteerd op een drankje met verschillende borrelhapjes. Dirk Box bracht een aantal nummers van Elvis ten gehore en de zingende DJ Dennis Wijnhout vermaakte de vrijwilligers met een aantal Nederlandstalige liedjes.

Veel soorten
Onder de aanwezigen veel verschillende ‘soorten’ vrijwilligers. Zo waren er mensen die één op één met een cliënt aan de slag gingen, zoals het begeleiden naar de sportschool, zwemles geven of regelmatig met ze fietsen. Maar er waren ook vrijwilligers die de kerkdiensten regelen, het koor begeleiden of kleding (ver)maken.

De gemiddelde leeftijd lag vrij hoog, wat onder meer te verklaren is door de tijd die deze groep ‘over’ heeft om hun gehandicapte medemens te helpen. De oudste vrijwilligster was zelfs 90 jaar. Maar er waren zeker ook vrijwilligers aanwezig die nog volop werken in een betaalde baan of nog studeren. 

Foto's: Een kleine blijk van waardering voor alle vrijwilligers. Een dankwoord van wethouder Ad Verburg. Ria Bouwman en Dirk Box extra in het zonnetje gezet. De gasten werden getrakteerd op een feestje (foto's Ilse Zethof en Ons Tweede Thuis)

(advertentie) 

Eén reactie

  1. Geachte Vrijwilligers

    Wil de vrijwilligers een hart onder de riem steken!!
    Zonder vrijwilligers geen toekomst !!
    TOP!!!

    GR Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin