Talent met een Toekomst treedt op voor straatkinderen

Het project Talent met een Toekomst van Stichting OSA (Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer), Dock Aalsmeer en De Binding zit er weer op. Elf jongeren sloten maanden van hard werk en veel oefenen af met verschillende uitvoeringen van de musical ‘De Gedroomde Vreemdeling’.

Afgelopen zaterdag mochten ze een middag- en avondshow geven in de Oude Veiling voor familie, vrienden en geïnteresseerden. En vorige week traden ze op voor leerlingen van de Westplas Mavo, de Samen Een en De Brug.

Talent ontwikkelen
De jongeren kwamen in april voor het eerst bij elkaar in Place2Bieb in Kudelstaart. Stef Holling van de OSA had samen met Dock Aalsmeer Aalsmeerse jeugd opgeroepen voor dit unieke project. Hier werd goed gehoor aan gegeven. Onder begeleiding van professionele begeleiding leerden ze dansen, zingen en acteren.

Ze werden geholpen om hun passie uit te oefenen door regisseur Reinier Overbeek, assistent regisseur Jolijn Amorison, zangdocent Melany Bhola en dansdocent Lize van der Laan. De meesten hadden totaal geen podiumervaring en leerden in korte tijd uit hun ‘comfortzone’ te komen.

Bewustwording
Zo had Stef Holling het ook voor ogen. Jongeren leren hun talenten te ontwikkelen. Iedere maandagavond repeteerden ze voor de musical.  

Maar er was nog een ander belangrijk doel en dat was jeugd bewust maken van het belang van ontwikkelingssamenwerking. “Wij hebben het hier goed en ze moeten leren dat er ook kinderen zijn in arme landen die het niet zo goed hebben.” Ze gingen veel met elkaar in gesprek over ontwikkelingshulp, klimaatverandering en vriendschap. Onderwerpen die in het stuk terugkwamen. 

Waargebeurd
Het waargebeurde verhaal, dat voor een groot deel door de Aalsmeerse jongeren zelf werd geregisseerd, ging over een Westers meisje Rini die in haar dromen contact kreeg met Florentina, een arm meisje uit Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Zij had nauwelijks geld om naar school te gaan en eten, laat staan voor een schooluniform en spullen. In het stuk kwam duidelijk naar voren dat wij vanuit Nederland kunnen helpen. Ieder kind dat met onze hulp naar school kan, krijgt een toekomst.

Rini bleek ‘in het echt’ de moeder van jongerenwerker Martin Pattipeiluhu van Dock Aalsmeer. Zij is geboren in Indonesië en weet uit ervaring hoe lastig de meeste kinderen het daar hebben. Na het optreden werd ze naar voren gehaald en vertelde er geëmotioneerd over.

De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het project van OSA om straatkinderen in Indonesië een kans te geven op een betere toekomst.

Tekst: Ilse Zethof
Foto's: Dock Aalsmeer en Ilse Zethof 

(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin