Stroomstoring ontregelt ook Aalsmeer

Van het een op het andere moment hield vanmorgen rond kwart voor tien de elektriciteit het voor gezien. Computers vielen uit, verlichting deed het niet meer, stoplichten bleven zwart, geen verwarming en warm water en wie via tv, radio of internet nieuws wilde volgen, kwam ook bedrogen uit. Zelfs koffie zetten om de tijd te doden zat er even niet in.

De stroomstoring, die in Aalsmeer zo'n vijf kwartier duurde, trof een groot gedeelte van Noord-Holland. De oorzaak lag in Diemen bij een hoogspanningstation van netbeheerder TenneT. Doordat ook Schiphol werd getroffen, was er aanzienlijk minder vliegverkeer boven Aalsmeer.

Leerlingen vrijaf
Het was even alsof Aalsmeer nog in de negentiende eeuw leefde. Het was overal rustig en bedaard en ook de vliegtuigen bleven aan de grond. Voor scholieren had de storing een positieve bijwerking. Zowel het Wellant College Westplas als De Groenstrook gaven hun leerlingen vervroegd vrijaf.

Mensen die boodschappen wilden doen, troffen een dichte deur. Vooral vanwege de kassasystemen die niet werkten. Hoewel, bij Banketbakkerij Ab Müller kon er wel koffie gedronken worden en gaan de slagroomgebakjes met korting de deur uit. Politieagenten gingen 'en masse' de straat op om het laatste storingsnieuws te brengen en extra toezicht te houden. Het oversteken van de N196 zorgde op verschillende kruispunten voor chaotische taferelen.

Het euvel werd tot opluchting van velen rond elf uur weer verholpen. “De spanning wordt weer opgebouwd”, liet TenneT vervolgens weten. AalsmeerVandaag ging pas weer rond half een de lucht in.

Foto's: medewerksters van supermarkt Hoogvliet laten achter gesloten deuren weten dat er niemand naar binnen kan; op het kruispunt Oosteinderweg-N196 is het chaos. (Foto's Arjen Vos)

 

 

Eén reactie

  1. Ik hoop dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid hier ook lering uit trek. Een paar aanslagen op de juiste plek en een heel land licht plat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel