Streep door Bandjesavond

De organisatie van de Bandjesavond is er niet uitgekomen met de burgemeester van Aalsmeer. Met de Evenementennota in de hand heeft burgemeester Nobel gesteld dat er geen andere vergunning dan die tot twaalf ‘s avonds beschikbaar zou komen voor de Bandjesavond op het Raadhuisplein. Volgens deze nota is het plein vanwege de bebouwing er omheen niet geschikt voor grote muziekfeesten met dito geluidsniveau. Na twaalven mag er alleen een zacht achtergrondmuziekje klinken.

Na dit overleg met het gemeentebestuur heeft de organisatie van Bandjesavond nogmaals met elkaar overlegd en de knoop doorgehakt. Daarmee viel de beslissing dit jaar geen Bandjesavond te houden op de laatste zaterdag in juni dit jaar. De organisatoren café bar Joppe, Het Wapen van Aalsmeer, bar restaurant De Praam en restaurant De Jonge Heertjes hopen dat de evaluatie van deze Evenementennota dit najaar wel ruimte geeft voor een Bandjesavond in 2019.

Niet voldoende omzet
In een persbericht meldt de organisatie dat een andere optie was om Bandjesavond op het Raadshuisplein eerder te beginnen, maar dat de ervaring leert dat het meeste publiek pas rond 22.00 uur naar het centrum komt. In die twee uurtjes, zo stelt het persbericht, kan de horeca gewoonweg niet voldoende omzet draaien om uit de hoge kosten te komen die dit gratis toegankelijke muzikale feestje met zich meebrengt

Praamplein geen optie
De burgemeester heeft nog wel voorgesteld om met de Bandjesavond uit te wijken naar Praamplein waar andere geluidsnormen gelden. De organisatie vindt het Praamplein echter te groot, te kaal en bij minder weer erg koud en winderig.

Misschien in 2019
Volgens de organisatoren liet de burgemeester liet nog wel weten dat dit najaar een evaluatie van het evenementenbeleid zal plaatsvinden. Daar zal bekeken worden of de regels voor het Raadshuisplein aangepast kunnen worden. Ook wordt dan onderzocht of Bandjesavond wellicht weer terug kan naar de oude situatie in de straten van het centrum wat eigenlijk de voorkeur geniet van de organisatie maar problemen opleverde met de aanrijroutes van de hulpdiensten.

Foto: een vol Raadhuisplein tijdens bandjesavond twee jaar geleden (foto archief AV)

(advertentie)

 

9 reacties

 1. Bandjesavond moet blijven !!!
  In Aalsmeer hebben wij nu een nieuwe gemeenteraad.
  De bandjes avonden en andere activiteiten zullen door de gemeenteraad door het indienen van een motie gestimuleerd dienen te worden. Het optreden van de burgemeester is onverantwoord om een dergelijke avond te verbieden enof af te schaffen. Is hij de enige die hierover beslist ?? Of wordt dit opgelegd door de amtelijke molen in Amstelveen waarmee een amtelijke samenwerking ver te zoeken is.
  Het wordt tijd dat er een nieuwe burgemeester komt, die samen met de nieuwe wethouders en gemeenteraad meedenken over de aktiviteiten binnen Aalsmeer en Kudelstaart. Hierbij een voorstel om in de komende tijd zo spoedig mogelijk met enkele bandjes een welkomst ode te brengen aan de nieuwe wethouders en gemeenteraad voor een gemeenteraadsvergadering op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.
  Organisatie gaat uw gang.

 2. Zo gaat het nu overal. Gemeentes willen risico s uitsluiten. Want de andere zijde van de medaiile is dat mocht er een calamiteit zijn als eerste de overheid er van langs krijgt. Dus wat doe je dan als ambtenaar? Geen vergunning geven. Wat jaren gewoon kon, waar aalsmeer toch wel bekend door is, kan ineens niet mee. Langzaam wordt de dorpse mentaliteit de nek omgedraaid. Wen er alvast maar aan.

 3. Wat leven wij toch in een amateuristisch dorp!
  Regels zijn er om toe te passen.
  Regels zijn er ook om dingen mogelijk te maken.
  Maar ja er ging toch niemand naar bandjes avond!
  Het had geen enkele uitstraling en was natturlijk iets van t verleden toen ik nog 25 was.
  NOT, NOT, NOT!!!!
  Kom op mensen wat is het volgende evenement dat gestreept gaat worden vraag ik mij nu af.
  Aalsmeer een dorp met zoveel potentie en we verknoeien het elke keer.

 4. Wie of wat is het volgende slachtoffer van deze volledig doorgeslagen en van alle realiteitszin verstoken handhaving.

 5. Als ik de afscheidsrede van Nobel over de wethouders Kluis en van der Hoeven heb mogen lezen zullen Nobel en de rest van het college zullen samen wel weer vreselijk moeten lachen en plezier hebben gehad achter de schermen bij het nemen van dit besluit.. Wordt het niet tijd dat we de burgemeester terugsturen naar de Haarlemmermeer. Zijn volgende actie is de pramenrace verbieden, hier heeft hij ook geen zin in.
  Saaiheid voorop gedicteerd door de Gemeente Amstelveen waar nooit iets wordt georganiseerd.

 6. Niets aan de hand met bestuur.00.00 uur prima tijd om te stoppen!!!

 7. Dit meen je niet!!! Na al die jaren geen vergunning!!???? Wat is eraan de hand met het bestuur van aalsmeer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel