Straatkrantverkoopsters verdwenen

Er was de laatste dagen nogal wat te doen over straatkrantverkoopster Maria, sinds vijf jaar een bekend gezicht voor klanten van Albert Heijn op het Praamplein. Van de ene op de andere dag kreeg de Roemeense te horen dat ze voortaan alleen nog maar buiten de schuifdeuren haar kranten mocht verkopen. 

Manager Rick Verweij zit duidelijk met de kwestie in zijn maag sinds hij zijn boodschap aan de verkoopster heeft overgebracht. Hij wil er best wat over zeggen maar weegt zijn woorden zorgvuldig, zich beseffend dat het een heikele kwestie is. Als argument geeft Verweij aan dat er klachten zijn gekomen van klanten. “Bij Albert Heijn staat klanttevredenheid op de eerste plaats en als de aanwezigheid van de verkoopster dat in de weg staat, vinden we dat we moeten ingrijpen,” zo zegt Verweij. Het gaat volgens hem niet om de persoon: “Ze is van harte welkom om binnen te schuilen als het regent, ze mag koffie pakken en van het toilet gebruik maken maar we willen niet meer dat ze binnen staat om haar krant te verkopen,” aldus Verweij die de organisatie waarvoor ze werkt, stichting Bulgaria, niet direct een betrouwbare indruk vindt maken. “Ze wordt samen met andere verkopers vanuit Rotterdam met een busje gebracht en gehaald en de krant die ze verkoopt is niet de officiële straatkrant.”

De straatkrantverkoopster bij Albert Heijn op het Poldermeesterplein heeft dezelfde boodschap te horen gekregen en stond deze dagen eveneens buiten de poort. Zoals het zich nu laat aanzien zijn beide dames deze week helemaal niet op komen dagen. Of ze nog terugkomen is maar zeer de vraag.

Foto: de Albert Heijnvestiging op het Praamplein aan het einde van de middag. Foto en tekst Arjen Vos 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin