Stagiair aan het woord op website Aalsmeer?

Terwijl we langzaamaan aan het aftellen zijn naar de feestweek, doet de gemeente alvast een aankondiging via sociale media over het tijdelijk verplaatsen van de weekmarkt. Die zal op dinsdag 10 september namelijk éénmalig plaatsvinden op het Raadhuisplein, daar het Praamplein die hele week één grote feestlocatie is.

Snappen we, en tot dusver is er helemaal niets aan de hand. Tot we de moeite nemen het bijgevoegde linkje naar de website van de gemeente Aalsmeer even aan te klikken.

Traditionele verhuizing
We gaan er natuurlijk geen halszaak van maken, maar amusant is het wel. Het linkje leidt namelijk naar een artikeltje waarin staat dat de weekmarkt sinds 2014 elke tweede dinsdag van september traditioneel verhuist naar het Raadhuisplein. Hetgeen suggereert dat de feestweek pas sinds 2014 op het Praamplein plaatsvindt. Foutieve informatie, de feestweek vindt al 25 jaar plaats op het Praamplein. Sterker nog, het is dit jaar de 25ste keer dat dit festijn überhaupt plaatsvindt. Maar wat vond er dan wel plaats in het jaar 2014? De permanente verhuizing van de weekmarkt van het Raadhuisplein naar het Praamplein. Op één dinsdag in het jaar na.

Nogmaals, we maken er geen drama van, maar opvallend is het wel. Een béétje Aalsmeerder kent zijn/haar geschiedenis en die van de jaarlijkse hoogtepunten. De spreekwoordelijke stagiare zal deze misstap niet begaan hebben, het is immers zomervakantie. Of zit er soms een rasechte Amstelveense ambtenaar achter de website van de gemeente Aalsmeer?

Inmiddels is het bericht op de website keurig aangepast.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

 

 

 

3 reacties

  1. In dit MeToo-tijdperk een zeer schaarsgeklede vrouw op een fallussymbool? Het moest verboden worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin