Sloop Rozenstraat en koninklijk bezoek in nieuwe oude films

Door: redactie. Een nieuwe maand in aantocht en dus vertoont de stichting Oud Aalsmeer ook weer een nieuwe oude film. De film van de maand februari is samengesteld uit twee films. De eerste film toont beelden over de afbraak van de woonhuizen aan de Rozenstraat rond 1980. De tweede gaat over jachthaven De Nieuwe Meer die koninklijk bezoek krijgt.

De film over de Rozenstraat is beschikbaar gesteld door Wim Roodenburg en waarschijnlijk gemaakt door medewerkers van woningbouwvereniging Volksbelang. Voorafgaand aan de film wordt een aantal foto’s van dit gebied getoond uit perioden vanaf de bouw tot aan de sloop.

Admiraalzeilen
In de film over jachthaven de Nieuwe Meer beelden uit 1912 van de viering van het 100-jarig bestaan van de jachthaven in de watertoren van Aalsmeer. Ook zijn fragmenten te zien uit de jaren ’30 en ’50. Tenslotte beelden van het admiraalzeilen op de Grote Poel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nieuwe Meer. Bij dit evenement is ook de koninklijke familie aanwezig die deelneemt met ‘De Groene Draeck’. Deze film is beschikbaar gesteld door Dick Maarsen. Beide films zijn door Dick P. van der Zwaard bewerkt voor het beeldarchief van Stichting Oud Aalsmeer.

Op website en tv
Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historische film op de website stichtingoudaalsmeer.nl. Ook op het tv-kanaal van Radio Aalsmeer zijn de films te zien. Vrijdag 11 februari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 12 februari, wordt de film nogmaals vertoond vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview door presentator Jan van Veen op zaterdag 5 februari en te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Foto’s: stills uit genoemde films

Lees vorig bericht

Hoe is het nu met Ans Creemer?

Lees volgend bericht

Kreeft & Van Wissen voor installaties in en om uw huis


1 Reactie

  • Misschien is het wel heel leuk om deze film(s) eens af te draaien in de evenementenhal van The Beach!! Daar is veel ruimte voor iedereen, en zeker niet onbelangrijk alles gelijkvloers, dus een stuk historie in historie……..

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *