Sinterklaas bijna zeeziek in Kudelstaart aangekomen

Door: Jaap Maars. De sint had het vorige week in Aalsmeer al moeilijk met de weersomstandigheden maar dat was niets vergeleken met zijn tocht over de Westeinderplassen. De goedheiligman had lang getwijfeld of hij te voet zou arriveren aangezien er voor zijn intocht al dranghekken omgewaaid waren en de regen over het water striemde door de harde wind. Zelfs de bronzen aalscholver op de dukdalf had moeite om zijn evenwicht te bewaren.

Uiteindelijk vond sinterklaas dat er toch niets boven een boottocht gaat en kwam hij over de woelige baren licht ontdaan aan wal waar hij welkom geheten werd door loco-burgemeester Bart Kabout en kinderburgemeester Vera Keessen.

Aangezien het weer zo guur was dat er zelfs huilende kinderen op de kade stonden, besloot de sint niet al te veel tijd aan handen schudden te besteden en toog het gezelschap rap richting Dorpshuis. Bij café Op de Hoek werd er, zoals voorgaande jaren, weer traditioneel gratis chocomel met slagroom uitgedeeld.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

 

3 reacties

  1. Een zeer leuk lokaal feest, geweldig goed georganiseerd en toegankelijk voor veel kinderen. Aankomst per boot is Top!

  2. Chapeau voor de organisatie en ook voor Sint en Pieten. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan om er weer een leuk kinderfeestje van te maken in de barre omstandigheden. Let maar niet op de trieste opmerkingen die sommige “volwassenen” menen te moeten maken.

  3. Ik denk dat onze Sint wel voor hogere golven heeft gestaan op zijn tocht van Spanje naar Nederland. De pieten zijn het echter nog niet gewend. Die lijken in de kolenkit gevallen te zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin