Sinterklaas beleeft stormachtige intocht

Sinterklaas moest zaterdag meerdere malen zijn mijter goed vasthouden om afwaaien te voorkomen. Ondanks de flinke wind en dreigende regen was het publiek in groten getale op de intocht van de goedheiligman afgekomen. Aan de kade van Zorgcentrum Aelsmeer zag het dan ook weer zwart van de mensen. Kinderen, al dan niet geschminkt en in pietenkleding gestoken, keken reikhalzend uit naar de komst van de kindervriend. Burgemeester Jeroen Nobel en kinderburgemeester Vince Boom heetten de sint welkom in Aalsmeer.

Aan boord van de pakjesboot 'Spanje' een ietwat ander pietenkoppel dan gebruikelijk. Gekleed in bruidskleding moest dat betekenen dat de komst naar Nederland voor deze twee een soort huwelijksreis was. Het stel werd later in de Burgerzaal van het gemeentehuis 'in de echt' verbonden door sinterklaas zelf. Maar niet voordat traditiegetrouw de korenmolen was bezocht omdat daar een voorraad pepernoten opgehaald moesten worden.

Foto's: Jaap Maars. Zie ook de gallery.

                                               -advertentie-

 

3 reacties

  1. Wat een fantastische ontvangst in Aalsmeer Centrum! Zoveel kinderen, zoveel lachende gezichten, zoveel plezier. En zelfs twee burgemeesters! Sinterklaas en al zijn pieten zijn blij om weer in Aalsmeer te zijn, we komen elkaar vast nog wel tegen!

  2. Geweldig weer!! Wat een feest… Heerlijk!! Dank aan ieder die dit voor de kinderen doet… SUPER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel