Shell heeft geen haast met tankstation

Menigeen in Aalsmeer is de aanblik van het Shell tankstation langs de N196 aan de centrumzijde inmiddels een doorn in het oog. Omgevallen hekken, bergen stenen, een verdwaalde fiets; de entree van de gemeente verdient op dit moment niet de schoonheidsprijs. En hoe lang die situatie nog zal duren blijft na enig rondvragen nog steeds onduidelijk.
 
De politiek in Aalsmeer is het ook opgevallen dat het Shell tankstation al langere tijd een onbeheerde indruk maakt. “Ik heb begrepen dat de tank die in de grond zit vervangen moet worden”, zegt Robbert-Jan van Duijn van het CDA. “Waarom dat zo lang moet duren vind ik lastig te beantwoorden, dat zou je Shell moeten vragen.” Ook Ronald Fransen van PACT probeert op de hoogte te blijven van de situatie: “Het is onzeker of het tankstation überhaupt nog open gaat. We gaan er eens vragen over stellen. Want de provincie gaat er weliswaar over, maar de gemeente kan altijd druk uitoefenen op de provincie.”
 
Niet geantwoord
Shell zelf lijkt geen enkele haast te hebben met het tankstation. Eind vorig jaar werd op vragen van AalsmeerVandaag geantwoord dat er “werkzaamheden aan de ondergrondse opslagtanks gepland zijn, waarvoor de planning deels afhangt van de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg.” Op nieuwe vragen over de mogelijke definitieve sluiting van het tankstation of over de termijn waarop de werkzaamheden zijn afgerond is nog niet geantwoord. Mogelijk is het station voor Shell minder interessant sinds het op de N196 een stuk rustiger is geworden. Automobilisten tanken in de regel liever als ze het dorp uitgaan dan wanneer ze er in komen. Maar de afdeling communicatie van Shell blijkt weinig spraakzaam als het om Aalsmeer gaat.
 
Afgelopen vrijdag werd het beheer en onderhoud van de Burgemeester Kasteleinweg overgedragen van de provincie aan de gemeente Aalsmeer. Het eigendom van de weg blijft nog in handen van de provincie tot de herinrichting gereed is. Naar verwachting is dat in 2019.
 
Niet veel duidelijker
Wie vanaf deze week Shell achter de broek moet gaan zitten om de boel een beetje op te schonen, wordt er in elk geval niet veel duidelijker op. Bram Heijstek van HAC: “Je kunt als gemeente eigenlijk alleen ingrijpen als er sprake is van een welstandexces. Dat was bijvoorbeeld het geval met de kassen in Dorpsstraat. Hier ziet het eruit alsof ze aan het verbouwen zijn.”
 
Hekken weggehaald
Halverwege vorige week leek er iets te gaan veranderen aan het station. Twee dagen lang waren de hekken rondom het station weggehaald. Maar vrijdagmorgen stonden ze er weer precies zoals voorheen. Onduidelijk is waarom dat gebeurd is.
 
Bezitters van motorbootjes die het station graag aandeden voor brandstof, zullen de tank elders moeten zien te vullen.
 
Foto's: het Shellstation biedt een rommelige aanblik. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

3 reacties

  1. Dit pleit maar weer voor extra bevoegdheden om een tijdsplanning en boeteregeling op te kunnen leggen aan bedrijven en projectontwikkelaars, wanneer zij de openbare orde verstoren.

  2. ..en van de eindredacteur. We missen Han…
    (inmiddels aangepast)

  3. Sinds wanneer is Ronald Fransen van PACT overgestapt naar AB? Of vergissing van de journalist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel