Seringenpark uitgelicht op EenVandaag

Door: Arjen Vos. Behalve dat er veel gemopperd wordt over het groen in de gemeente, zijn er ook lichtpuntjes te vinden. Fraai voorbeeld daarvan is het Seringenpark dat elf jaar geleden werd geadopteerd door een groep daadkrachtige vrijwilligers. Onder de naam Werkgroep Behoud Seringenpark daagden zij de gemeente destijds uit om het onderhoud voor hetzelfde geld beter uit te voeren. Komende donderdag besteedt EenVandaag aandacht aan de werkgroep en hun missie.

Op een grijze maandagmiddag wee weken geleden verzamelde de werkgroep zich aan de rand van het park om verslaggever en cameraman van EenVandaag met koffie en koek op te vangen. Samen met enkele andere projecten in het land die onder het mom van ‘Right to Challenge’ laten zien welke positieve invloed burgerinitiatieven kunnen hebben, wordt ook het Seringenpark in de tv uitzending uitgelicht. Toevallig of niet vielen de opnames precies samen met het elfjarig bestaan en werd in dezelfde week de akte ondertekend waarmee de werkgroep voortaan als stichting door het leven gaat. Met oud Historische Tuinchef Dick Maarsen en financieel deskundige Wim van Zwieten aan boord is het toekomstige onderhoud van het park veilig gesteld.

De werkgroep met vlnr Hansje Havinga, Martin Smit, Magda van der Schilden, Sjaak Koningen, Greet Vaneman en Harmen Colijn

Plaatje en praatje
Hoewel het park er dankzij de zorg en aandacht van vrijwilligers en het hoveniersbedrijf van Harmen Colijn aangeharkt bij ligt, was het voor ‘het plaatje’ en ‘het praatje’ niet de beste tijd van het jaar om langs te komen. Niet alleen zijn de ruim 100 verschillende variëteiten seringen in het najaar al lang uitgebloeid, ook was het spitsuur met startende vliegtuigen waardoor het een grote uitdaging was om ongestoord interviews te houden met de vrijwilligers. Op 17 november vanaf 18:15 uur is op NPO1 het resultaat van de opnames te zien.

Klik hier om de uitzending terug te kijken

Foto’s Arjen Vos  

5 reacties

  1. Vanaf dat Harmen Colijn aan de gang is gegaan samen met de werkgroep is het seringenpark inderdaad reuze opgeknapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin