Schijnwerpers op Aalsmeer tijdens Trade Fair

Door Leni Paul. Als de voortekenen niet bedriegen stroomt Aalsmeer de komende week weer vol vakgenoten uit de groene sector, afkomstig uit de gehele wereld. Aalsmeer is weer voor even het florale middelpunt voor iedereen die wereldwijd te maken heeft met bloemen, planten en groen in de ruimste zin van het woord. “We hopen weer op veel bezoekers,” aldus Wilma Kofoed, als woordvoerster van de afdeling Public Relations weer nauw betrokken bij de komende Trade Fair. Aan de vooravond van het evenement krijgen we via de enthousiaste beursmanager Wilma een tipje van de (bloemen)sluier opgelicht.

Bij veel vaderlandse vakgenoten wordt nog wel eens gerept over ‘De Vaktentoonstelling’ maar zo heet dit evenement, jaarlijks in begin november gehouden, al lang niet meer. Er ligt een roerige geschiedenis achter ‘De Vak’ die zelfs enkele jaren geleden uitweek naar de RAI in Amsterdam, maar tot groot genoegen van velen weer terugkeerde naar de basis.

Zakenbeurs
Vaktentoonstelling, Horti Fair en nu Trade Fair. Vanaf dinsdag tot en met donderdag zullen mensen uit ‘het vak’ Royal Flora Holland massaal weten te vinden. Met 593 exposanten verdeeld over 24.000 vierkante meter veilingvloer zal er veel bloemen- en plantenweelde te zien zijn. In het verleden werd ook het bezoek aan de tentoonstelling van de consument, de niet-vakman zeker op prijs gesteld, daarvan is de laatste jaren nauwelijks nog sprake. Wilma Kofoed: “Het is een zakenbeurs, de exposant, de deelnemende kwekers en exporteurs willen zich uiteraard vooral bezig houden met klanten en potentiële klanten.”

Vorig jaar bezochten zo’n 25.000 bezoekers de beurs, de organisatie rekent dit jaar op zo’n 20.000 belangstellenden.

Afwisselende beurs
Nadat in de coronaperiode de Trade Fair gedurende het jaar 2020 gesloten bleef, is men nu, evenals vorig jaar, met vernieuwd enthousiasme weer terug en kijkt men vooruit naar de bekende bedrijvigheid. Uiteraard vinden er tijdens de beursdagen tal van evenementen plaats. Wilma: ”Er zijn diverse lezingen, er is theater,  er zijn demonstraties, Bloemenbureau Holland laat zich zien en er zijn uitreikingen van bepaalde prijzen. Het wordt weer een levendige beurs vol afwisseling.”

Zoals gewoonlijk zal menig bezoeker daarnaast ook afreizen naar de in vrijwel dezelfde periode te houden tuinbouwtentoonstelling in Vijfhuizen. “Een andersoortig evenement,” zegt Wilma. Er ligt bij de IFTF meer de nadruk op andere activiteiten zoals het vervoer. Meer de technische kant van de tuinbouw.“

(Foto’s archief AV/Arjen Vos)

 

Eén reactie

  1. Het is altijd mooi om de bijdrage van mevrouw Leni Paul te lezen. Het is inderdaad jammer dat gewone bezoekers niet meer welkom zijn op de vak tentoonstelling terwijl daar vaak nuttige informatie vanaf kwam. De gewone bezoekers zorgden voor veel positieve reclame voor de bloemisterij sector en dat is ook nu weer heel actueel en nodig in onze woelige WERELD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin