Saskia en Leni vermaken bewoners Zorgcentrum

Door: Arjen Vos. Geregeld zijn er optredens in de grote zaal van Zorgcentrum Aelsmeer waarmee de bewoners een verzetje wordt geboden. De ene keer dans, de andere keer een modeshow en heel frequent wordt een plek op het podium ingeruimd voor muzikanten. Instrumentaal of vocaal, van dichtbij of verder weg. Afgelopen maandag waren het de lokaal bekende dames Saskia Veenswijk en Leni Paul die musicerend voor vermaak zorgden.

Het was niet ‘zomaar’ een optreden. Een vriendenclub van Saskia Veenswijk is een actie gestart om de zangeres, die aan de multisysteemziekte ME lijdt, een therapie te laten volgen in Australië. Het optreden maandag werd gesponsord door de stichting Vrienden van het Zorgcentrum en TMI, detacheerder in de zorg, waarmee het streefbedrag om de behandeling te ondergaan weer een stapje dichterbij kwam.

Muzikale geheugen
De toon werd gezet door Leni met haar accordeon die het ooit tijdens een concours tot de nummer 2 van Nederland wist te schoppen. Na het spelen van bekende meezingers als Aan de Amsterdamse grachten en Blonde Greetje, riep ze het publiek op om verzoeknummers aan te dragen. Die oproep dwong de aanwezigen eens goed te gaan graven in het eigen muzikale geheugen en na nogmaals voorzichtig polsen werd verzocht om Droomland, De klok van Arnemuiden en Aan de blanke top der duinen. De accordeoniste speelde de nummers moeiteloos uit het hoofd en kreeg de zaal moeiteloos aan het zingen.

Slotakkoord voor honderdjarige
Na de koffie met koek installeerde Saskia zich op het podium. Een originele vondst om synchroon te spelen met een videoclip van een eerder optreden op de Historische Tuin, zo hadden de toeschouwers nog iets extra’s om naar te kijken. Saskia deed het om begrijpelijke redenen rustig aan deze middag en beperkte zich tot drie liedjes waaronder het bekende Grote Poellied. Eigenlijk vier want het slotakkoord was een lofzang voor de heer Kniep die toevallig deze dag zijn honderdste verjaardag vierde.

De muzikale middag voor Saskia bracht een mooi bedrag op maar nog lang niet genoeg voor haar behandeling. Daarom staan er voor de komende tijd nog meer acties op het programma met onder meer een benefietoptreden door NinaLynn in De Oude Veiling, een avond in de Amstelveense Annakerk en een veiling op de Historische Tuin.

Saskia steunen? Klik hier voor de donatiepagina
Rechtstreeks doneren kan ook: NL39ASNB 8833 3976 10

(Foto’s Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Was heel leuk, ga meteen een donatie doen. Sterkte en liefs🙏🍀🍀🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin