Rustig nachtje voor minister

Minister Van Nieuwenhuizen afgelopen zomer in gesprek met burgemeester Oude Kotte (Archief AV)

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft afgelopen nacht doorgebracht in een ark op jachthaven De Oude Werf aan de Uiterweg. Dat laat de gemeente middels een persbericht weten. De uitnodiging een keer in Aalsmeer te komen overnachten was afgelopen zomer al gedaan door burgemeester en wethouders toen de minister in Aalsmeer was. Het ministerie ging behoorlijk rigide met het bezoek om. In het kader van veiligheid moest het bezoek tot aan de afsluitende ontbijtsessie van vanmorgen geheim blijven en pers was selectief op de hoogte gesteld.

Gisteravond rond half negen werd de minister door haar chauffeur afgezet bij het havenkantoor van De Oude Werf waar havenmeester Daniël Harting haar welkom heette en haar een ark aanwees. Hoewel de gemeente zuinig is met het verstrekken van details, werd bevestigd dat het een ark voor haar persoonlijk was. Dus overnachtte ze niet op de logeerkamer van een ‘buurter’. Voordeel daarvan was dat de rust niet verstoord werd door een pratende dan wel televisiekijkende hospita. Dezelfde rust werd overigens ook niet verstoord door vliegtuiglawaai. Geen enkel vliegtuig vloog de Zwanenburgbaan vanaf zuidelijke richting over de Westeinderplassen aan.

Toch had de minister het nodige vliegtuigrumoer op de achtergrond gehoord zei ze. De Kaagbaan was namelijk wel in gebruik. Ze gaf in de afsluitende ontbijtsessie aan dat ze heel goed begrijpt dat deze nacht niet representatief was voor de overlast die Aalsmeerders ervaren. Ze deed volgens het door de gemeente uitgegeven persbericht de toezegging dat in haar ministersperiode 500 duizend vluchten als maximum wordt vastgesteld en dat verdere groei pas aan de orde is als voor de omgeving aantoonbaar minder hinder is gerealiseerd.

Tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin