Rust in de lucht

Het zal menig Aalsmeerder niet zijn ontgaan, en ook de landelijke media staan er bol van, het was woensdag opvallend rustig in het luchtruim boven Aalsmeer vanwege een brandstofstoring op Schiphol. 

Door vooralsnog een onbekend probleem konden vliegtuigen niet worden voorzien van de broodnodige kerosine, waardoor ze aan de grond bleven. Het probleem deed zich in de middag al voor, waardoor 180 vluchten geannuleerd moesten worden en duizenden passagiers niet naar hun plaats van bestemming konden vertrekken. De opties voor de gedupeerden waren terug naar huis, een hotel zoeken of plaats nemen op één van de vele veldbedjes die door het Rode Kruis waren geplaatst.

Inhaalslag
De feestvreugde van de rust boven de Aalsmeerse hoofden zal echter maar van korte duur zijn. De 180 geschrapte vluchten zullen uiteindelijk toch moeten vertrekken middels een soort inhaalslag, hetgeen betekent dat er meer vluchten zullen vertrekken dan normaal het geval is. Woensdagavond laat kwam het vliegverkeer weer een klein beetje op gang. Schiphol laat weten dat het enkele dagen zal duren voor alle gestrande passagiers naar de plaats van bestemming kunnen vertrekken.
 
Tekst: Mariëlle Wegman; afbeeldingen: Voorpagina: archief AalsmeerVandaag, boven de tekst: screenshot van een bijna leeg luchtruim woensdagavond, bron https://flighttracking.casper.aero/ams/
 
(advertentie)

Eén reactie

  1. Nu dat zijn ze vanmorgen (zondag) aan het inhalen vanaf 8 uur tot op heden en om de 50 sec. niet normaal dit .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel