Rozenstruiken en hortensia’s in trek

Zaterdag vond de jaarlijkse verkoopdag plaats op de Historische Tuin. Hagen, (rozen)struiken, bloeiers, vaste planten. Onder een aangenaam zonnetje was er van alles te koop, uiteraard allemaal eigen kweek. In de corridor konden mensen met minder groene vingers ook nog terecht voor allerhande lectuur over tuinieren. 

Om negen werden de poorten naar De Tuin geopend en menigeen ging er gelijk vandoor, met een klaarstaande kruiwagen, richting de akker van keuze. Vooral de rozenstruiken en hortensia's waren erg in trek bij het publiek, en 's middags vielen er vooral heel erg veel gaten in de grond te ontdekken. Vooral in de ochtend was het een komen en gaan van bezoekers, pas in het begin van de middag nam de piek af en konden de circa vijftien aanwezige vrijwilligers weer een beetje rustig adem halen.

Poelbagger
Wat maakt de verkoopdag elk jaar toch tot zo'n succes? “Allereerst staan onze struiken in hele goeie baggeraarde. Inderdaad, onvervalste poelbagger. Juist door die goede bagger hebben onze struiken een mooie kluit en kunnen zij veel beter aarden op hun nieuwe stek. Ze slaan dus beter aan,” aldus één van de vrijwilligers, “daarbij zit natuurlijk ook het mooie weer mee, én hebben mensen inmiddels ook in de eigen tuin gewerkt en het nodige eruit getrokken. Die lege plekken moeten uiteraard weer opgevuld worden.”
 
Veranderingen
De verkoopdag was een mooi voorproefje op het nieuwe seizoen. Vanaf zaterdag 6 april is De Historische Tuin namelijk weer wekelijks geopend voor publiek. Er is hard gewerkt, door de vrijwilligers, gedurende de publieke sluiting. Vanaf volgende week bent u zelf weer van harte welkom om de zichtbare en iets minder zichtbare veranderingen zelf te komen aanschouwen.
 
Tekst en fotografie: Mariëlle Wegman
(advertentie)
 
 

Eén reactie

  1. Het was geweldig om afgelopen zaterdag 30 maart weer op de Historische Tuin rond te kunnen stappen tussen de vele mooie planten en allemaal blije mensen! Iedereen die een bos seringen wilde kopen, moest vroeg uit de veren en dat was het meer dan waard!
    Mooi om ook de veranderingen in ‘onze’ Tuin te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin