Roy en Justin Huiskens eerste ‘Jonge Helden’

Roy en Justin Huiskens zijn de eerste 'Jonge Helden' van Aalsmeer. Zaterdagmiddag, aan het begin van het Bruggenfestival, speldde eerste kinderburgemeester Vince Boom de jongeheldenlintjes op als eerbetoon voor hun vrijwillige, maatschappelijke inzet. Dat gebeurde op het Poldermeesterplein, onder toeziend oog van familie en vrienden, festivalbezoekers en wethouder Gertjan van der Hoeven (AB) van jeugdzorg.

De 15-jarige en 14-jarige broers kregen de onderscheiding omdat ze met hun goochelacts “regelmatig belangeloos optreden voor goede doelen”, zoals de zorgcentra Aelsmeer en 't Kloosterhof, de stichtingen Opkikker en Todos, en de actie Free a Girl. De jonge goochelaars zijn tevens ambassadeur van Opkikker, een stichting die het leven van langdurig zieke kinderen opfleurt met vrolijke, ontspannen 'opkikkerdagen'.

Hartverwarmend
Roy zit op de Berkhoff-kokschool, Justin op de Westplas-mavo. Ze zijn bij de junioren goochelkampioen 2014 van Nederland en wonnen samen met nog een broer, een vriend en hun moeder Petra Huiskens met hun familiebedrijf Briljant Entertainment de prijs voor Starter van het Jaar 2014.

“We konden ons met Roy en Justin geen betere kandidaten voor de jongeheldenlintjes wensen,” zwaaide wethouder Van der Hoeven ze in een gemeentelijk persbericht lof toe. “We hebben van alle instellingen hartverwarmende referenties gekregen. Niet alleen werd de kwaliteit van hun optredens geprezen maar vooral ook dat ze zich vaak, samen met hun familie, spontaan aanboden om een optreden voor goede doelen te verzorgen.”

Animo gering
In tegenstelling met de functie van kinderburgemeester, waar 34 zevendegroepers naar 'solliciteerden', was de animo voor jongeheldenlintjes gering. Er zijn nauwelijks kandidaten aangedragen. Uiteindelijk zijn er alleen in de jongste categorie, van 12 tot en met 17 jaar lintjes uitgereikt. Anders dan bij de kinderburgemeester konden potentiële jonge helden niet zichzelf opgeven; aanmelding was voorbehouden aan onder meer ouders, docenten en  jongerenwerkers.

De gemeente is van plan de procedure voor volgend jaar te verbeteren, zowel bij de verkiezing van de kinderburgemeester als bij de aanwijzing van jonge helden. Ze ziet deze eerste keer dan ook als een leertraject.

Doelen gehaald
Het installeren van de eerste kinderburgemeester Vince Boom bij de Junior Pramenrace en de uitreiking van de eerste jongerenlintjes aan Roy en Justin Huiskens bij het Bruggenfestival kan B&W alvast op zijn conto bijschrijven. In het coalitieakkoord van voorjaar 2014 tussen CDA en AB stonden beide als doel genoemd.

Van oorsprong was het echter een CDA-ambitie. Want als enigen zetten de lokale christendemocraten de kinderburgemeester en het jongerenlintje in hun verkiezingsprogramma voor de periode 2014-2018. Ze wilden daarmee jongeren op een positieve wijze in de schijnwerpers zetten. Dat mocht onderhand weleens, vond het CDA.

Foto's: Roy (boven links) en Justin Huiskens met hun oorkonde en jongeheldenlintje, opgespeld door jongerenburgemeester Vince Boom. Wethouder Gertjan van der Hoeven (onder) zwaait de broers lof toe. (foto's Jaap Maars)

Eén reactie

  1. Lekker makkelijk voor Huiskens. Die gasten kunnen toveren! ????
    Gefeliciteerd ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel