Rotonde opnieuw toneel verkeersongeval

Foto: VLN Nieuws/Laurens Niezen

Door: Mariëlle Wegman. Zondagmiddag was het raak, en goed ook: een lijnbus en een personenauto kwamen met elkaar in aanraking op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat.

De lijnbus van Connexxion reed over de vrije busbaan, vanuit de Haarlemmermeer richting Uithoorn. De automobilist nam de rotonde en zou de lijnbus over het hoofd hebben gezien. Of het verkeerslicht, dat op rood hoort te springen wanneer een bus in aantocht is, zijn werk naar behoren deed laat het verhaal verder buiten beschouwing.

“Geen 50 km per uur”
Een ooggetuige wist te vertellen dat de buschauffeur het gaspedaal flink zou hebben ingetrapt. “Zeker geen 50 km per uur”, zo liet hij weten aan een verslaggever van een concollegiaal mediabedrijf. “Al die bussen rijden hier als gekken”.  Een andere getuige uitte zijn zorgen via onze mailbox: “Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen? Hoeveel ongelukken moeten er gebeuren? Hoeveel gevonden of doden??. Niet onterecht, want een week hiervoor vond op dezelfde rotonde ook al een aanrijding plaats.

Voor zover bekend heeft geen van de betrokkenen letsel opgelopen als gevolg van het ongeval. Beide voertuigen liepen zware schade op. Logischerwijs gaf het ongeval enige tijd verkeershinder.

4 reacties

  1. We kunnen alles aandragen wat we willen, maar niemand luistert, er worden eerst kapitalen uit gegeven aan onderzoek bureaus die het allemaal wel weten, maar gewoon lekker de poen binnen harken etc, nu is het weer een bus, misschien te hard gereden maar de stoplichten zijn gewoon duidelijk genoeg en misschien moet er een extra lampje wat lager staan. En dan heel simpel alle fietsers etc geen voorrang meer op alle rotondes, dan zijn we gewoon klaar. En als je dan zonodig met je koptelefoon op en je mobiel in de hand toch voorrang neemt dan neem je een heel groot risico voor jezelf, en dat willen we allemaal niet. Wat een vreselijk gezeik toch steeds met die rotondes, etc. etc.

  2. De aanrijding bij de dorpsstraat is gewoon een bewijs dat er gewoon uniforme rotondes moeten komen. Het wordt ook hoogtijd dat het verkeer probleem bij de zwarteweg ook wordt op gelost. Het is jammer dat alles weer zolang duurt want ook de fietsers ervaren de huidige toestand als zeer gevaarlijk!

  3. Als het gehele centrum inclusief de N196 30 Km zone zou worden, zodat iedereen gewoon goed kan kijken naar fietsen en brommers en de stoplichten, zou dat denk ik al heel veel schelen. Zeker de fatbike’s die gewoon naast je rijden als je 45 km per uur rijdt is natuurlijk absurd. Mensen hebben op het ogenblik alleen maar haast.
    Daarnaast zou betere handhaving ook enorm helpen. Ik woon op de Stommeerkade daar is het 30Km zone tegenwoordig er wordt dikwijls 70 a 80 Km/u gereden, net als vroeger toen het 50 was. daarnaast is er een vrachtwagen verbod, elke dag gaan er wel 1 a 2 van de hele grote 22meter vrachtwagen gewoon over de stommeerkade en negeren het verbod volledig. Zo jammer.

  4. Wat mij betreft vat de bovenstaande foto van de Tesla in een beeld duidelijk in welke toestand het verkeersbeleid van deze gemeente zich al enkele jaren bevindt.

    De prioriteiten liggen momenteel verkeerd. Nogmaals het verzoek aan deze gemeente dat asap op te lossen en zich drukker te maken om bewoners die met enige regelmaat worden aangereden, dan om commerciële belangen bij een bouwvallig fort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin