Recordopbrengst Kudelstaartse veiling

Een bomvolle zaal in het Dorpshuis

Door: redactie. De editie van de ‘Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart’ van 2024 gaat volgens de organisatie de boeken in als een historische avond. Een overvol Dorpshuis zorgde met elkaar voor een recordopbrengst van 39.610 euro. Daarnaast was er het afscheid van het oude bestuur én veilingmeester Dick Venema. Als klap op de vuurpijl werd er maar liefst 5.600 euro voor de burgemeester afgeslagen. Een opsteker voor de nieuwe groep Kudelstaartse vrijwilligers die de traditie de komende jaren in Kudelstaart voortzetten.

Saamhorigheid is hierin volgens de nieuwe club vrijwilligers het sleutelwoord: het ene deel van Kudelstaart doet wat voor het andere deel. Er werd door de aanwezige Kudelstaarters goed en veelvuldig geboden op allerlei verschillende kavels, van een pan soep tot twee business seats voor een wedstrijd van Arsenal in Londen; zo zat voor iedereen wel iets interessants bij.

Bieden op de burgemeester

Verdubbelen
Hoogtepunt van de avond was het kavel van de burgemeester, een traditie tijdens de veilingavonden. Ook deze keer werd er flink geboden voor de diensten van Gido Oude Kotte, zeker toen hij aangaf dat hij het geboden bedrag zou verdubbelen. Uiteindelijk boden ondernemers Frans Sparnaaij en Frank de Vries het meeste en zal de burgemeester, net als vorig jaar, aanwezig zijn tijdens het aankomende Amsterdamse Bos Golftoernooi.

Joost Klein
De grote opkomst waarbij de diskwalificatie van Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival de organisatie ongetwijfeld niet slecht uitkwam, de informele sfeer en de drukte aan de bar zorgden voor een veel gezelligheid deze avond. De organisatie geeft aan dat net zo belangrijk te vinden als een mooie opbrengst.

Het bedrag van bijna 40.000 zal nog oplopen, doordat er nog een substantieel bedrag bijkomt door de vele dorpsdonaties, de opbrengsten uit de Kavelkrant en de ruim 45 bedrijven en personen die onderdeel zijn van de KudelCompany. Het geld gaat verdeeld worden onder de lokale verenigingen. De komende periode zal het nieuwe bestuur zich over deze aanvragen buigen en eventuele donaties toekennen.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

2 reacties

  1. Ik kon er jammergenoeg niet bij aanwezig zijn. Maar ik zie dat het wederom een geslaagd evenement is geweest.
    Peter Mosk
    De Slijpplaats

  2. Il zat in de studio. Maar op foto’s te zien was het heel druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin