Reactie Eppo Buskermolen op straatnaamdiscussie

De momenteel in aanleg zijnde Jan Lunenburg Oever in Kudelstaart leverde afgelopen dagen aardig wat gespreksstof op. Eppo Buskermolen pleit ervoor om meer Kudelstaartse grootheden uit het verleden te eren met een straatnaam. In 'Lezerspost' komt hij met een aantal suggesties. 

Foto: Jan Lunenburg Oever. Foto Arjen Vos

10 reacties

 1. Ik ben het met Richard Buskermolen eens dat een Kudelstaartse naam voor een straat in Kudelstaart voor de hand ligt. Het verbindt het heden met het verleden. Dat hij daarbij, gezien zijn palmares, met name aan zijn opa denkt heeft iets vertederends. Maar is het ook verstandig? Gerrit Buskermolen had een bijnaam waaruit je kon opmaken dat niet een ieder hem vertrouwde en hem een warm gevoiel toedroeg. Die gevoelens zijn bij de oud Kudelstaarters van ouders op kind doorgegeven. Door het verbinden van zijn naam aan een straat, ga je voorbij aan die gevoelens en bestaat er grote kans dat aan die straat zijn bijnaam wordt gegeven. Niet doen dus.

 2. Nou dan maar een Springintveldstraat,want die naam komt al meer dan 400 hondert jaar in Kudelstaart voor,

 3. Jan Lunenburg heeft veel onderzoek gedaan en artikelen
  in Oud Nuus geschreven over Kalslagen. plus het feit dat Jan Luneburg veel voor de molen in Aalsmeer dorp en onderzoek naar de dorpspomp heeft gedaan en daar nog een originele steen van heeft gevonden!
  Dit zou een reden kunnen zijn dat Jan een eigen oever krijgt.
  Wat mij betreft mag Gerrit Buskermolen ook een eigen over krijgen, oevers zat

 4. Ik ben het wel eens met Eppo Buskermolen. Gerrit Buskermolen werd niet voor niets de burgemeester van Kudelstaart genoemd. En inderdaad, die oever ligt vlakbij waar hij gewoond heeft. Jan Lunenburg woonde aan de Uiterweg. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de motivatie van de straatnamencommissie (wie maken daar deel van uit?) is om Lunenburg in Kudelstaart te vernoemen. Misschien dat de redactie van AV daar ook achter kan komen.

 5. Onbekend, maakt onbemind:
  Het zal mij om het even zijn, aan wie straatnamen worden genoemd. De ene held is nog groter dan de andere held. Het is prima, dat deze mensen blijven voortleven in onze plaatselijke geschiedenis.
  Maar de echte geschiedenis wordt geschreven door Ome Joop en Tante Truus, op de hoek. Naamborden met ,onbekende, bewoners, zegt vaak tien keer zoveel meer van de geschiedenis van het dorp of de stad waarin ze hebben gewoond en geleefd.

 6. Aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen begonnen? Een voorkeurstemmetje is nooit weg…

 7. Als dhr buskermolen zich nu ook eens verdiept in de politiek daar waar hij voor in de raad zit ipv in de straatnamen dan komt het helemaal goed

 8. Dus dhr. Buskermolen vindt dat deze straat, of oever, naar een Buskermolen vernoemd had moeten worden? Dat zal het goed doen tijdens familiefeestjes. Maar dat er wordt besloten om naar iemand anders te noemen hoeft dan nog niet zo zuur beoordeeld te worden. Of dulden sommige raadsleden gewoon geen andere beslissingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel