Radio Aalsmeer prijst vrijwilligers

Radiomakers Jancoen Borgman, Anna-Maria Giannattasio, Rinus van Itterzon, Esther Gons, Meindert van der Zwaard en Joey Kaandorp (Foto Arjen Vos)

Door: Anna-Maria Giannattasio. Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de Aalsmeerse samenleving en Radio Aalsmeer prijst zich gelukkig met een hechte betrokken groep vrijwilligers. Deze mediafamilie vol techneuten, presentatoren en een bestuur dat zich keihard inzet is hechter en sterker dan ooit. De lokale omroep zorgt voor dialoog, minder polarisatie en natuurlijk goede radio en tv. Onafhankelijk en divers. 

Adrie de Rooij met Jan Peterse-trofee (Foto AMG)

Tijdens de RA-borrel afgelopen woensdag in De Oude veiling brak voorzitter Constantijn Hoffscholte zijn speech plots af voor een plechtig moment. ‘De Beer van Aalsmeer’, het alias van radiomaker Adrie de Rooij werd namelijk in het zonnetje gezet. Zelf dacht Adrie dat hij die avond naar Schiphol moest maar hij werd naar Aalsmeer dorp gelokt en kreeg daar de Jan Peterse Trofee uitgereikt. Deze ‘gouden radio collega’ krijgt de prijs voor zijn onvermoeibare inzet, loyale toewijding, harde werken en betrokkenheid. Altijd staat hij voor iedereen klaar, met humor en oplossend vermogen. Iedereen binnen de omroep weet dat ze altijd op Adrie kunnen rekenen en dat hij zich altijd 100 procent inzet om het voor collega’s en de luisteraars nog leuker en beter te maken. 

Kleine Adrie was altijd al met techniek bezig en kwam in 2007 bij Radio Aalsmeer en zorgde samen met Annamarie Noordhoek voor verjonging van de kerkelijke uitzendingen, is onmisbaar bij locatie uitzendingen, maakt spraakmakende programma’s zoals de An en Aad show en Mooi met de Rooij en helpt bij de radioschool voor nieuw radiotalent. 

Joey Kaandorp neemt de sjoelbak in gebruik (Foto Arjen Vos)

Radio Aalsmeer-telg
De borrel werd nog gezelliger door een muziekkennisquiz bedacht en gepresenteerd door Robert Arendse en Lianda van der Schilden.
 Meindert van der Zwaard rouleerde als muziekkenner van team naar team als troefkaart. Heel bijzonder was de donatie door Debo Projects van een sjoelbak voor de redactieruimte met het logo van de omroep en Debo in de stenen gegraveerd. De eerste sjoelsteen, werd geschoven door Joey Kaandorp. Een echte Radio Aalsmeer-telg want pakweg 25 jaar geleden ontmoetten zijn ouders elkaar tijdens hun vrijwilligerswerk bij de radio. De baby van toen is een sterke gespierde vent die in de voetsporen van zijn ouders ook bij Radio Aalsmeer uitzendingen en locatietechniek verzorgt. En zo is de stichting elke generatie beter, anders en moderner.

 

Eén reactie

  1. Geweldig om samen een mooier en leuker Aalsmeer te maken. En geweldig hoe Joey nog steeds betrokken is, wij zijn trots op hem als Debo-Star.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin