Publieksprijs voor Watertuinen

Het was een spannende middag voor stichting De Bovenlanden afgelopen donderdag. Die middag werd door provincie Noord-Holland bekend gemaakt of de stichting met het idee ‘De Watertuinen van Aalsmeer’ in de prijzen zou vallen. Het mocht niet zo zijn. Op de eerste plaats eindigde; 'Rauw aan Zee', een project waarin spectaculaire, kunstzinnige en culturele grootbeeldvideo's op de muren van het Forteiland in IJmuiden worden geprojecteerd. Zij gingen er met 14.000 euro vandoor. De Bovenlanden won met een ruime marge de publieksprijs en ontvangt 1000 euro.
 
In Noord-Holland zijn nog te veel paden onbewandeld, verhalen ongelezen, gebouwen niet betreden en schilderijen niet bekeken. Om dit culturele erfgoed te laten herleven was de provincie Noord-Holland voor de derde keer op zoek naar out-of-the-box-ideeën en nieuwe concepten die meer bezoekers trekken naar deze prachtige plekken.
 
Hoe verder
Het idee van de Bovenlanden ging er om het imago van Aalsmeer als bloemendorp versterken, de combinatie van natuur, teelt van bloemen en waterstructuur uit te breiden, een verbinding te leggen tussen het centrum en de poel, nieuwe doelgroepen aan te trekken uit een overlopend Amsterdam, de leemte vullen die ontstaat na sluiting van de Keukenhof en wat werkgelegenheid creëren. Centraal stond en staat het eigen landschap en de eigen sierteelt. De bestuurders van de stichting zijn blij met de prijs en gaan zich nu beraden hoe verder te gaan met het concept.
 
Unesco
In totaal viel er 25.000 euro te verdelen. Het project 'De Tweede Wereldoorlog in Noord-Holland' sleepte de tweede plek in de wacht en verdiende 6.000 euro. De ondernemers achter dit project hebben een applicatie ontworpen waarmee op locatie het verdwenen militaire erfgoed van de Tweede Wereldoorlog weer zichtbaar wordt gemaakt door middel van beeld en authentieke verhalen. De kans om drie Unesco Werelderfgoederen te beleven werd derde en ontving 4.000 euro. Zij ontwierpen nieuwe tours met culturele activiteiten op de drie UNESCO Werelderfgoederen die Noord-Holland rijk is.
 
De drie door de jury gekozen winnaars krijgen niet alleen geld maar ook steun om hun plannen te realiseren. De Bovenlanden krijgt dit dus niet.
 
(advertentie)

6 reacties

  1. Tijdens een bijeenkomst over de recreatieve mogelijkheden van de regio Amsterdam gaf een voormalig directeur van Disney World Parijs een gouden tip: maak gebruik van de recreatieve mogelijkheden die aanwezig zijn. Dat heeft al een lokale attractiewaarde en waardering. Bouw dat uit zodat je niet te maken krijgt met allerlei aanvangsproblemen. Als voorbeeld noemde hij de Efteling. In de jaren dertig begonnen als een sport- en wandelpark en inmiddels één van meest aansprekende themaprken van Europa. Politiek Aalsmeer heeft zich deze woorden nog steeds niet eigen gemaakt en gokt op iets totaal nieuws: Floriworld. Een keuze die moet verbloemen dat het College zelf geen enkel initiatief durft te nemen. Mislukt Floriworld, dan ligt dat aan de initiatiefnemers.

  2. Tijdens een bijeenkomst over de recreatieve mogelijkheden van de regio Amsterdam gaf een voormalig directeur van Disney World Parijs een gouden tip: maak gebruik van de recreatieve mogelijkheden die aanwezig zijn. Dat heeft al een lokale attractiewaarde en waardering. Bouw dat uit zodat je niet te maken krijgt met allerlei aanvangsproblemen. Als voorbeeld noemde hij de Efteling. In de jaren dertig begonnen als een sport- en wandelpark en inmiddels één van meest aansprekende themaprken van Europa. Politiek Aalsmeer heeft zich deze woorden nog steeds niet eigen gemaakt en gokt op iets totaal nieuws: Floriworld. Een keuze die moet verbloemen dat het College zelf geen enkel initiatief durft te nemen. Mislukt Floriworld, dan ligt dat aan de initiatiefnemers.

  3. Goede bijeenkomst, mooie presentaties en een in mijn ogen terechte winnaar. Opvallend dat er geen afgevaardigde(n) van het College aanwezig was. Hoewel wethouders zich er op voorstaan dat ze initiatieven van burgers en zakenleven ondersteunen schitterden ze weer door afwezigheid. Is dat arrogantie of geen interesse? Ik denk beiden, we leven er al langer mee en zullen er nog lang mee te maken krijgen. In 2018 zullen we , de burgers van Aalsmeer, de rekening presenteren. Weg ermee!

  4. Goede bijeenkomst, mooie presentaties en een in mijn ogen terechte winnaar. Opvallend dat er geen afgevaardigde(n) van het College aanwezig was. Hoewel wethouders zich er op voorstaan dat ze initiatieven van burgers en zakenleven ondersteunen schitterden ze weer door afwezigheid. Is dat arrogantie of geen interesse? Ik denk beiden, we leven er al langer mee en zullen er nog lang mee te maken krijgen. In 2018 zullen we , de burgers van Aalsmeer, de rekening presenteren. Weg ermee!

  5. Jammer, maar wel met een ruime marge de publieksprijs. Dat moet de Bovenl;anden toch stimuleren om met het plan verder te gaan. Een burgerinitiatief? Schipholfonds? Sterkte en inspiratien bij het nemen van de volgende stappen.

  6. Jammer, maar wel met een ruime marge de publieksprijs. Dat moet de Bovenl;anden toch stimuleren om met het plan verder te gaan. Een burgerinitiatief? Schipholfonds? Sterkte en inspiratien bij het nemen van de volgende stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin