Provisorisch zebrapad wordt nog aangepakt

Door: Arjen Vos. De veelbesproken Burgemeester Kasteleinweg mag dan zowel door bussen als door overige verkeer in gebruik zijn genomen, helemaal ‘af’ is hij nog niet. Opmerkelijk is het provisorische zebrapad op de rotonde bij de Dorpsstraat. Wie vanaf restaurant De Zwarte Ruiter over wil steken richting Berghoef Accountants, treft over de eerste rijbaan een keurig aangelegde zebra. Echter na de oversteek van de busbaan lijkt het of de verf op was. Of dat de tijd ontbrak om een deugdelijk zebrapad aan te brengen. Op de rijstrook die voor het Shell tankstation langs gaat is met (vermoedelijk) een spuitbus een zebrapad getekend inclusief haaientanden. Uit navraag bij de HOVASZ wordt niet duidelijk of aannemer Dura Vermeer achter het kunstwerk zit (“We krijgen daar niemand te pakken vanwege de vakantie..”), of dat het een actie is geweest van een verontruste weggebruiker/burger. Wel laat de woordvoerder weten dat zodra de weersomstandigheden het toelaten, er een officieel zebrapad voor in de plaats komt.

Het fietspad langs de appartementen van Laurierhof

Fietsers moeten geduld hebben
Eind maart wordt de nieuwe weg officieel door de Provincie overgedragen aan de gemeente Aalsmeer. Dan zou hij ook helemaal af moeten zijn. Ook de blokkade van het fietspad tussen Ophelialaan en Burgemeester Hoffscholteweg moet dan opgeheven zijn. Dit stukje van de route is door de gemeente met het oog op de veiligheid nog niet vrij gegeven. Zodra de bouwactiviteiten bij het appartementencomplex aan het Laurierhof zijn afgerond en vrachtverkeer het fietspad niet meer voor laden en lossen hoeft over te steken, is de weg vrij. Hoewel veel fietsers staan te popelen om gebruik te kunnen maken van de doorgaande route, zullen die dus nog een paar maanden geduld moeten hebben en een stukje om moeten fietsen.

Foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 6 januari 2022

Lees volgend bericht

‘Het is mooi geweest…’


2 Reacties

  • De ondernemers uit Aalsmeer Centrum hebben dit begin december al aangekaart bij de gemeente. Ook wij maken ons zorgen over de veiligheid op verschillende punten, maar zeker bij de Dorpsstraat.
    Wij hopen dat dit snel verholpen wordt!

  • Vast waterverf gebruikt, dat is goedkoper. En voetgangers wachten ook op dat het fietspad open gaat.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *