Door: redactie. Donderdag 22 mei is het project WaterRijk Aalsmeer in de Historische Tuin van start gegaan met de voorvertoning van de film WaterRijk 2.0. Voormalig kinderburgemeester Vera Keessen neemt in de film kinderen van groep 8 mee op een reis door het Westeinderplassengebied. Ze hoort daarbij van voormalig basisschooldirecteur Jan van Veen hoe het gebied is ontstaan, waarom het gebied zo bijzonder is. Veenwinning en ‘de Waterwolf’ spelen in de film een grote rol. De film is gemaakt door filmmaker Ton Offerman en zal maandag 2 juni en dinsdag 3 juni in alle groepen 8 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart te zien zijn. Onder andere vertegenwoordigers uit het onderwijs, van openbare orde en veiligheid en Stichting Historisch Aalsmeer zagen de film als eersten.
Wisselprijs
De vertoning van de film is het begin van de WaterMaand Aalsmeer waarin groepen 8 van de basisscholen, op kosten van de gemeente Aalsmeer, bezoeken mogen brengen aan de Historische Tuin, de Watertoren en het Fort Kudelstaart. Ze mogen ook kosteloos de plas op met Westeinder Rondvaart. De groepen 8 zullen hiervan een verslag maken en die worden in juli per groep op panelen in de burgerzaal van het raadhuis tentoongesteld. Groep 8 met het leukste, informatiefste of gekste paneel wordt winnaar van een wisselprijs die een jaar in de school mag staan. De kinderraad kiest het winnende paneel.
Gedrag
De gemeente wil met het project WaterRijk Aalsmeer bereiken dat kinderen van groep 8 van de basisschool de geschiedenis en het unieke karakter van het plassengebied van Aalsmeer en Kudelstaart leren kennen. Zodat ze, wanneer ze later met hun eigen boot(je) de plas op gaan netjes en duurzaam met de omgeving en de natuur om zullen gaan.
2 reacties
Is deze film ook voor andere inwoners van Aalsmeer te bekijken?
Wie op wie heeft ‘de sleutel’ van stuw die zich bevindt hoek Stationsweg Stommeerkade. Die stuw die moet voorkomen dat bij een breuk in de kade/dijk water van De Poel in de Stommeerpolder stroomt.
Hoe is de “ALRE” geregeld (alarmering-reactie)?? Wie, hoe, bereikbaarheid, hoe snel? Eerst via een PAC (particuliere alarmcentrale), de rode kolom, de blauwe kolom, Rijnland? Ik heb al eerder eens rondgevraagd, niemand wist het.