Pramenrace met extra spelregels

Dit beeld aan de start zit er dit jaar niet in (foto archief AV)

Door: redactie. Met Vuur en Licht als openingsnummer en de Pramenrace als slotnummer van een bruisende feestweek pakt het dit jaar opnieuw wat anders uit. Tussen Vuur en Licht en de Pramenrace zit dit jaar nagenoeg niets. Om de inmiddels welbekende redenen vindt dit jaar de Pramenrace in aangepaste vorm plaats. Het SPIE-bestuur dat het evenement organiseert heeft het programma aangepast op de geldende coronamaatregelen. De gemeente heeft hiermee ingestemd en heeft een vergunning voor het evenement verleend. Er zijn aanpassingen in het programma opgenomen en spelregels voor deelnemers op de pramen en bokken en publiek op het water en aan wal. Via een persbericht maakte de gemeente onderstaande regels bekend.

Regels voor de openbare ruimte op het land en op het water
Mensen in de openbare ruimte op land én op het water zijn zelf verantwoordelijk voor naleving van de Corona maatregelen. Houdt minimaal anderhalve meter afstand (leden van een zelfde huishouden/woonadres uitgezonderd). Heeft u Corona gerelateerde klachten dan blijft u thuis! Zelfs als deze mild zijn kunt u anderen besmetten en laat u z.s.m. testen.Als u een zelftest wilt doen voor of na de Pramenrace dan kunt u deze aanvragen via de website van de rijksoverheid. Feesten in de openbare ruimte op het land én op het water (feestpontons en dergelijke) worden niet toegestaan. Hier zal scherp op worden gecontroleerd en direct worden ingegrepen op basis van de Corona wetgeving of de APV. Uiteraard gebruiken de bestuurders van de boten geen alcohol als er wordt gevaren. Hier kan door de politie te water op worden gecontroleerd.

Voldoende veilige ruimte
De openbare ruimte is vrij bereikbaar langs de route. Om echter te grote aantallen mensen op bepaalde plaatsen te voorkomen zullen start, finish en prijsuitreiking zonder publiek plaatsvinden. De passantensteiger op het Praamplein is tijdens de Pramenrace niet bereikbaar. Hier zal beveiliging op toezien. Tenslotte is de Pontweg tussen 10.00 uur en 14.00 uur afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. Deelnemers en bewoners worden door de beveiliging gecontroleerd.

Vervoer/parkeren
Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. Voor mensen die buiten Aalsmeer wonen adviseren wij niet naar Aalsmeer te komen. Parkeren in het gebied is moeilijk. Tevens is de bereikbaarheid van Aalsmeer deze weken moeizaam door de vele (verlengde) werkzaamheden aan hoofdwegen en rotondes.

Opvolgen instructies
Luistert u goed naar de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en gemeente. Wees vriendelijk voor hen én voor elkaar. Verspreid u zoveel mogelijk langs de route.

Na lange tijd van beperkende maatregelen kijken wij met z’n allen uit naar een mooie en vrolijke editie van de Pramenrace. Wij kunnen dat alleen met elkaar op een veilige en verantwoordelijke manier doen. Geniet, houd voldoende afstand en wees aardig voor elkaar. Laten we als Aalsmeer wederom een goed voorbeeld geven. Wij wensen u een fantastische Pramenrace 2021 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel