‘Politiebureau pas weg in 2020’

Het politiebureau aan de Dreef gaat pas “over enkele jaren, vermoedelijk 2020” dicht. Dat meldt Jelle Vermeulen, de wijkteamchef van de Aalsmeerse politie. Er komt straks een “gezamenlijk onderkomen” voor de politie van Aalsmeer en Uithoorn, waar het bureau eveneens op termijn verdwijnt. Het nieuwe bureau komt “waarschijnlijk” in Uithoorn.

Op straat zal de politie even zichtbaar blijven als nu. “De huidige wijkagenten houden voorlopig hun eigen wijk en zullen vanuit hun eigen (oude wijkteam) blijven werken. Hier verandert niets aan,” aldus Vermeulen.

Betere politie
De reorganisatie bij de politie, die ook voor Aalsmeer consequenties heeft, is een landelijke operatie. Die vindt volgens Vermeulen plaats om te “zorgen dat de politie beter zijn werk kan doen en dat de burger overal in Nederland op dezelfde manier geholpen wordt”.

Het einddoel is “een betere politie”, iets wat “merkbaar moet zijn voor de burger”. Wijkteamchef Vermeulen erkent dat ook bezuinigingen ten grondslag liggen aan de reorganisatie.

● Klik hier voor artikel 'Politiebureau gaat sluiten' van afgelopen zondag

Foto: wijkteamchef Jelle Vermeulen van de politie. (foto archief AV)

Eén reactie

  1. Even lucht. ‘Vermoedelijk’ is altijd een vaag uitlegbaar begrip. Toch is er even lucht gekomen voor de sluiting van het politiebureau. Misschien komen er met de tijd wel weer hernieuwde inzichten en wordt alles weer teruggedraaid naar het bestaande model: politie hoort dicht bij de plaatselijke woonomgeving, om goed en alert te kunnen reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel