Pierre’s Pennenstreken: Gexit

Gelukkig nieuwjaar. Laten we elkaar moed inspreken – en niet teveel denken aan de rampen die op ons afkomen…

Op 29 maart gaat het gebeuren. De Brexit. Die zal ook Aalsmeer gevoelig treffen. Er worden elk jaar voor 1 miljard euro aan bloemen en planten naar Engeland geëxporteerd. Voordat al die rijen vrachtwagens straks door de douane zijn, is de hele boel al verlept.

Bij de laatste verkiezingen hebben 2351 Aalsmeerders op Wilders gestemd, en 476 op Baudet. Die willen dat ook Nederland uit de EU stapt.

Aan de gevolgen van de Brexit zullen ze merken wat ervan komt. Maar mensen zijn hardleers – en één op de acht Aalsmeerders zal wel weer achter deze volksmenners aanlopen.

Dat kan gebeuren op 20 maart, als de Provinciale Staten worden gekozen – die op hun beurt op 27 maart de Eerste Kamer kiezen.

Dat worden een paar krankzinnige dagen, dit voorjaar. En nieuwe lente, een gek geluid. Brexit? Het wordt Gexit!

Links:
 
Pierre Tuning is onder meer oud-NOS journalist, kunstminnaar, boekenschrijver, oud-raadslid en kritisch volger van alles wat er in Aalsmeer gebeurt.
 

2 reacties

  1. Hierbij spreek ik mijn bezorgdheid uit, het zou heel veel ellende veroorzaken wat men hier in bereikt is tegendeel !! voor de export een ramp . Pierre Tuning oud NOS -journalist geeft goed overzicht van de gevolgen voor onze ondernemers in Aalsmeer en vooral voor de EXPORT Engeland!!
    Bloemen en Planten waar Flora -Holland Aalsmeer, zeer goed mee bezig is,maar wordt op deze manier om zeep geholpen . Ik zou het zeer betreuren als het zou gebeuren .
    Ondernemers heel veel sterkte in een moeilijke tijd,er staat heel veel op het spel.

    PS: Samen sterk !!

  2. Zeg maar nee, dan krijg je er twee; niet alleen de economische maar helaas ook de politieke unie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin