Pierre’s Pennenstreken: Brandewijngekloot

Bij de opening werd al gezegd: ‘Aan de waterkant langs de Brandewijnsloot wordt nog de laatste hand gelegd aan het gereed maken van een groenstrook. Lidl heeft de wens om hier een aanlegmogelijkheid voor bootjes te creëren. Of het zover komt, is nog onduidelijk.’
 
En nu is het zover. De groenstrook is ingezaaid; er is een breed grasveld ontstaan en de eerste bootjes hebben er al aangelegd – ook al is er geen steiger.
 
Maar de Brandewijnsloot is ook een belangrijke doorvaart voor onder meer de rondvaartboten van Henk van Leeuwen. En de eerste bijna-aanvaringen hebben al plaatsgevonden. Het is dus zaak ervoor te zorgen dat de sloot achter de Lidl niet door het toenemend aantal winkelende boeierlui dichtslibt.
 
Dan kan je twee dingen doen. Je kunt bordjes met ‘verboden aan te meren’ plaatsen en streng toezicht houden op de handhaving. Maar je kunt ook creatief omgaan met de groenstrook door er een insteekhaven in te maken, omringd door een aantrekkelijke beplanting.
 
Dat kan nog altijd. We zitten nu eenmaal met die Lidl en we moeten er maar het beste van maken. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel,’ zei onze grote vaderlandse filosoof.
 
Aldus kan de Lidl, die alleen maar een obstakel leek voor de toegankelijkheid van het Dorp, ook een verbinding met het water betekenen. 
 
Links:
 
Tekst Pierre Tuning, foto archief AV
 
(advertentie)
 

 

5 reacties

  1. Cor wie? Wat voor de een vooruitgang is is voor de ander achteruitgang.

  2. Bijna Aanvaringen in die sloot zijn er iedere dag met veel te hart varende bootjes die naar de AH of de Deen gaan
    En als nou de buurman van de lidel zijn overhangende takken is netjes snoeit zo dat de sloot zijn volle breedte weer terug krijgt is het probleem opgelost lijkt mijn

  3. Tja, dit had men zeker niet zien aankomen? De gemeente wellicht niet, maar de Lidl zeker wel…. vandaar ook die groenstrook, in de wetenschap dat het ze het jaar daarop een haventje mogen maken… Regeren is vooruit zien… Oorzaak en gevolg. Ik hoop van harte dat de verschillende overheden dit soort ervaringen meenemen en mee laten wegen in toekomstige en op stapel staande ontwikkelingen in de gemeente.

  4. Een gemeente die zwicht voor supermarkt ketens zal verliezen zijn ziel en aangezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin